Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 17/11/2015

Με 8 μήνες φυλάκιση τιμώρησε το μονομελές πλημμελειοδικείο της Λαμίας, τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη,, που κατηγορούνταν γιατί στις 8 Απριλίου 2011 τραυμάτισε την Σούλα Γαλάνη, μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», κατά τη διάρκεια επεισοδίου που έγινε στα διόδια της Αγίας Τριάδας κοντά στη Λαμία, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των διοδίων.

Στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία, ο κ. Μαγκούφης ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ποτέ δεν χτύπησε τη συγκεκριμένη γυναίκα και υπεραμύνθηκε του δικαιώματος του να πληρώνει τα διόδια. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αμφισβήτησε το σύνολο των στοιχείων που παρουσιάστηκαν και υπογράμμισε ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από την συγκεκριμένη γυναίκα, που προσπάθησε να τον εμποδίσει να πληρώσει.

Τόσο η γυναίκα που τραυματίστηκε, όσο και άλλα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» που ήταν εκείνη τη μέρα στα διόδια της Αγίας Τριάδας, ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο κ. Μαγκούφης είχε τη δυνατότητα να πάει και να πληρώσει στα γραφεία της εταιρείας που λειτουργούν στο συγκεκριμένο σημείο. Περιέγραψαν την κάθοδό του από το αυτοκίνητο και το πώς, από τη θέση του συνοδηγού πήγε ακριβώς στην αντίθετη πλευρά του αυτοκινήτου και εκεί εξελίχτηκαν τα γεγονότα.

Η κα Γαλάνη, ο γιός της, αλλά και ένα ακόμη στέλεχος του κινήματος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι ο Χ. Μαγκούφης κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, «την ταρακούνησε αρκετές φορές, την χτυπούσε ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τα μπετά που υπάρχουν γύρω από τα διόδια», ενώ τόνισαν ότι δεν γνώριζαν την ταυτότητα του κ. Μαγκούφη την οποία πληροφορήθηκαν τις επόμενες μέρες.

Όπως κατατέθηκε η Σούλα Γαλάνη, μετά το επεισόδιο είχε λιποθυμικές τάσεις, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λαμίας όπου διαπιστώθηκε πως είχε σπασμένο ένα πλευρό αλλά και κακώσεις στον αυχένα. Παρέμεινε για δύο μέρες στο νοσοκομείο της Λαμίας και στη συνέχεια της επιβλήθηκε 10μερη ανάπαυση και έμεινε μακριά από τη δουλειά της, ενώ περίπου για 20 μέρες φορούσε προστατευτικό κολάρο στον αυχένα.

Ο κ. Μαγκούφης αρνήθηκε όλο αυτό το σκηνικό τονίζοντας μόνο την προσπάθεια του και την υποχρέωσή του να πληρώνει τα διόδια και την παρεμπόδισή του από την συγκεκριμένη γυναίκα.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον πρώην βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ο πρώην βουλευτής άσκησε έφεση - και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα σε δεύτερο βαθμό.

Σε 8 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis