Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 14/06/2015

Μακριά από συμφωνία φαίνεται πως βρίσκονται Αθήνα-θεσμοί, αφού μετά από μόλις 45 λεπτά, η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις στο κτίριο της Κομισιόν.

Λόγος του τερματισμού των συνομιλιών φαίνεται πως είναι η "αγεφύρωτη απόσταση" που υπάρχει ανάμεσα στους διαπραγματευτές σε σημαντικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπήανακοίνωσε πως  οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, ενώ «παραμένει σημαντική διάσταση απόψεων».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως: «Είναι προφανές ότι ακόμα δεν βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία. Εμείς έχουμε κάνει ήδη πολλές υποχωρήσεις αλλά μέτρα όπως μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις στο ΦΠΑ του ηλεκτρικού δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε», ανέφερε η ίδια πηγή, ενώ προσθέτει ότι: «Το πιθανότερο είναι η ελληνική αντιπροσωπεία να επιστρέψει άμεσα από τις Βρυξέλλες. Οριστική απόφαση όμως δεν έχει ακόμα ληφθεί».

Όπως ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο δημοσιογράφος Peter Spiegel ρώτησε το Νίκο Παππά κατά την έξοδό του από το κτίριο της Κομισιόν αν είναι κακό σημάδι που κράτησε τόσο λίγο η συνάντηση. Ο Υπουργός Επικρατείας απάντησε: "Θα δούμε" κι έφυγε (χαμογελώντας).

Πηγή:topontiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis