Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:27 | 06/05/2018

Για παράνομη ναύλωση και για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια συνελήφθη ο κυβερνήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΑΤΙΝΑΚΙ» που προσάραξε στη Σίκινο.
Η προσάραξη του «ΜΑΤΙΝΑΚΙ» έγινε χθες το βράδυ, πεντακόσια μέτρα έξω από το λιμάνι της Σικίνου. Συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια καθώς επίσης και για παράνομη ναύλωση.

Μετά από έλεγχο, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν ο συλληφθείς και δέκα επιβάτες, τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης για το χρονικό διάστημα περίπου από τέλη Απριλίου έως αρχές Μαΐου, καθότι τόσο το ναυλοσύμφωνο όσο και η λίστα πληρώματος – επιβατών ήταν παραποιημένα ως προς τον αριθμό και την ταυτότητα των επιβαινόντων, τους λιμένες εκκίνησης και προορισμού, καθώς επίσης και ως προς το χρηματικό ποσό.
[custom:google-ads]
Σημειώνεται ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 11 άνθρωποι, αντί του μέγιστου επιτρεπομένου αριθμού των 6, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης.

Από το Λιμεναρχείο Ίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis