Σκληρή καταδίωξη ληστών με Audi RS6 - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ
Σκληρή καταδίωξη ληστών με Audi RS6 - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Τα πλάνα από κάμερα στο ταμπλό περιπολικού δείχνουν τα τελευταία στάδια της καταδίωξης μιας σπείρας ληστών, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν αστυνομικοί.

Δυστυχώς, οι προσπάθειες των ληστών να ξεφύγουν είχαν τελικά επιτυχία, καθώς κατάφεραν να εγκαταλείψουν το κλεμμένο Audi RS6 αφού κέρδισαν την (πρώτη) μάχη με τη βρετανική αστυνομία.

Σύμφωνα με την Birmingham Mail, δύο από τα μέλη της σπείραν συνελήφθησαν τρεις μήνες αργότερα και ομολόγησαν τη ληστεία σε πιτσαρία takeaway, οποία ήταν και η αιτία της καταδίωξης.

Στην καταδίωξη, το περιπολικό επιχείρησε επανειλημμένα να σταματήσει το Audi κάνοντας τον «ελιγμό ΡΙΤ» (Pursuit Intervention Technique) δηλαδή χτυπώντας το πλάγια και πίσω για να το κάνει να γυρίσει και να σταματήσει. Χωρίς επιτυχία όμως.

Αντίθετα, οι ληστές έκαναν όπισθεν και χτύπησαν τουλάχιστον δύο φορές την BMW 3 Series Touring της αστυνομίας, πετυχαίνοντας να της σπάσουν το ψυγείο και να τη βγάλουν εκτός παιχνιδιού.

Την καταδίωξη συνέχισαν δύο Vauxhall (Opel) Insignia, α οποία επίσης τράκαραν οι ληστές, καταφέρνοντας να ξεφύγουν.

Τελικά όμως και οι τέσσερις συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε 8 χρόνια κάθειρξη.

Δείτε τώρα το video της καταδίωξης για να καταλάβετε πόσο θρασείς και αποφασισμένοι ήταν οι ληστές (φωτ. επάνω). Τελικά όμως, το μακρύ χέρι του Νόμου τους έπιασε.

 [Πηγή: Birmingham Mail μέσω CarScoops]

www.drive.gr