Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:30 | 27/01/2018

Διαδοχικές κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Σκοπιανού.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ γύρω στις 17:30 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

[custom:google-ads]

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους, σημειώνοντας πως ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό, δίχασε τους Έλληνες και περιφρόνησε τους πολίτες που εκφράζουν την πατριωτική τους ευαισθησία. 

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως κυρίαρχα ζητήματα είναι, ο αλυτρωτισμός, η μη επαναχάραξη συνόρων και η αναγκαιότητα-άσχετα από διαπραγματεύσεις, σχέσεις καλής γειτονίας- να μην εφησυχάζει ο ελληνικός λαός, αφού δεν προβλέπεται άμεσα αλλαγή του Συντάγματος.

Από την πλευρά της, η κα Γεννηματά τόνισε και πάλι στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους «την ανάγκη για μια συνολική λύση στο θέμα των Σκοπίων, με σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις και με όλες τις νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας». 

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι έχει μια κρυστάλλινη στάση επί του θέματος και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φέρνει με μεγάλη καθυστέρηση αυτή τη συζήτηση. Επεσήμανε ότι κύριο θέμα παραμένουν οι διατάξεις του συντάγματος της γειτονικής χώρας, ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνο και γελοίο να υπάρχει δύο γραμμές στην ελληνική κυβέρνηση, μία κυβερνητική και μία του υπουργού Αμύνης.

Θυμίζουμε πως χθες, ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας από το Νταβός όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ενημέρωσε το πρωί τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, ενώ το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis