Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 06/12/2020

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αθηνών Τάκης Κυριακάκος σε χθεσινή του ανάρτηση στο fb επισήμανε τα εξής:

Εξ αφορμής της επίθεσης που έλαβε χώρα προ ολίγου στο Αστυνομικό τμήμα του Κολωνού από άτομα του γνωστού χώρου, μετέβην στο σημείο εκπροσωπώντας την ΕΑΣΥΑ προκειμένου να ενημερωθώ πλήρως για το συμβάν αφενός μεν, αφετέρου δε να αφουγκραστώ την ψυχολογική κατάσταση των συναδέλφων μετά την επίθεση εις βάρος τους και να καταγράψω αν χρειάζονται άμεσα κάτι.

Θα πω χαρακτηριστικά πως η κατάσταση που αντίκρισα όσον αφορά τις συνθήκες κάτω απ' τις οποίες οι συνάδελφοι καλούνται καθημερινά να εκτελέσουν υπηρεσία είναι τραγική καθότι οι ανάγκες του τμήματος υπερβαίνουν κατά πολύ το ανθρωπίνως δυνατόν κάτι που με αγανάκτηση και απογοήτευση μου τόνισαν όλοι οι παριστάμενοι και υπηρετούντες στο τμήμα.

Να πω δε πως αυτά που μου μετέφεραν σχετικά με το συμβάν της επίθεσης, τα χειρότερα απετράπησαν χάρη στην εγρήγορση και την αυτοθυσία του σκοπού και του αξιωματικού υπηρεσίας να πάρουν πρόχειρα δύο ασπίδες και να παραταχθούν απέναντι σε τουλάχιστον τριάντα άτομα.

Η έγκαιρη άφιξη λοιπών δυνάμεων υπό την καθοδήγηση του κέντρου της Άμεσης Δράσης ήταν καταλυτική.

Θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατέψουν το τμήμα.


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis