Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:18 | 15/12/2016

Διπρόσωπος, αντιφατικός και αμετανόητος εμφανίστηκε στις ελληνικές Αρχές ο 32χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στη Χίο μετά τη δημοσιοποίηση του σοκαριστικού βίντεο που τον εμφανίζει να κακοποιεί βάναυσα τον τρίχρονο γιο του στην ντουζιέρα του προσφυγικού καταυλισμού της Σούδας.

«Τον χτύπησα γιατί δεν ήθελε να κάνει μπάνιο», είπε χθες με σοκαριστική απάθεια, στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, εκφράζοντας... απορία για τον λόγο της σύλληψής του και επικαλούμενος τα... ήθη στην πατρίδα του, που, όπως είπε, επιτρέπουν τέτοιου είδους συμπεριφορές από πατέρα σε γιο.

Στους αστυνομικούς νωρίτερα είχε πει -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι το έκανε προκειμένου... να δει το βίντεο η γυναίκα του που βρίσκεται στην Τουρκία και να αναγκαστεί να περάσει κι εκείνη στη Χίο.

Το τρίχρονο παιδί, που έχει τεθεί υπό την προσωρινή επιμέλεια της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, εξετάστηκε χθες από παιδίατρο και από ιατροδικαστή στο Νοσοκομείο Χίου.

 

Σε παιδοψυχολόγο
Δεν εντοπίστηκαν στο σώμα του τραύματα ή σημάδια που να δείχνουν ότι έχει υποστεί συστηματική κακοποίηση και έτσι δεν κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του. Επίσης εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο, ενώ θα παραμείνει υπό την επιμέλεια της ΜΕΤΑδρασης έως ότου να κινηθούν οι διαδικασίες επανένωσης με τη μητέρα του.

Την ίδια ώρα που οι πληροφορίες για πιθανή σχέση του 32χρονου με τον ISIS δεν επιβεβαιώνονταν από την έρευνα των Αρχών, το Διαδίκτυο κατακλυζόταν από φωτογραφίες που τον παρουσίαζαν να ποζάρει με βαρύ οπλισμό, να αυτοαποκαλείται επαναστάτης του FSA (Ελεύθερου Συριακού Στρατού) και να εκθειάζει τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ομοεθνείς του, ο 32χρονος ονομάζεται Usama Abdu, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έχει ανεβάσει ένα άλμπουμ φωτογραφιών με τον τίτλο (Επαναστάτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σημαία και Ερντογάν).

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis