Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:52 | 25/08/2015

Εληξαν τον αποκλεισμό των δρόμων και «οχυρώθηκαν» στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Ολυμπιάδας οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός».

Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός» διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες στα έργα της εταιρείας στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, που είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές της δραστηριότητες στη Χαλκιδική και να τους κοινοποιήσει από χθες τα χαρτιά της διαθεσιμότητας.

Αρχικά οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός» προχώρησαν σε αποκλεισμό του κόμβου στο Γομάτι (στα Πλανά) και της αερογέφυρας στο Στρατώνι, χθες το πρωί, αλλά η προσαγωγή από την αστυνομία δύο συνδικαλιστών με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών άλλαξε τον σχεδιασμό. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας, Γιώργος Χατζής, και ο πρόεδρος του Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού, Δημήτρης Μπάλλας, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τον σχηματισμό δικογραφίας.

Σε ένδειξη συμπαράστασης οι συνάδελφοί τους άφησαν τα σημεία των μπλόκων και μετέβησαν στην Αρναία και στη συνέχεια πήγαν στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα, όπου 30 μεταλλωρύχοι κατέλαβαν τις υπόγειες στοές. Καταδίκη για τα επεισόδια

Την ίδια ώρα το αυτόφωρο του Πολυγύρου καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση, ποινή εξαγοράσιμη, δύο κοπέλες που μάλιστα μιλούσαν γερμανικά και αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στις αρχές, και σε φυλάκιση 17 μηνών δύο άνδρες, έναν Ιταλό και έναν Γάλλο. Ολοι κατηγορούνταν για απείθεια μετά τα προχθεσινά σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια κινητοποίησης στις Σκουριές, όταν νεαροί επιτέθηκαν απρόκλητα με πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την «αιφνιδιαστική, πολιτική» απόφαση αναστολής λειτουργίας των εργασιών της «Ελληνικός Χρυσός» εξαπέλυσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, σημειώνοντας ότι αυτή «στέλνει το πλέον αρνητικό μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές, σε μια χρονική συγκυρία που το μόνο που χρειάζεται η χώρα είναι η υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων». Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι τέτοιες αποφάσεις δεν βοηθούν στη μείωση της ανεργίας, στην εισροή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών στα δημόσια ταμεία.

http://www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis