Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:10 | 27/12/2014

 

Ήδη από τα αρχαία χρόνια ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου χρησιμοποιήθηκε για πολεμικούς σκοπούς.
 
Οι Ασσύριοι, οι Βαβυλώνιοι και οι Αιγύπτιοι είναι οι πρώτοι που εξαπέλυσαν τα σκυλιά στους κατά καιρούς αντιπάλους τους.
 
Ωστόσο, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν συστηματικά και σε πολλαπλούς ρόλους από όλους τους εμπολέμους.
 
Μάλιστα τότε προβλέφθηκε και προστατευτική προσωπίδα κατά των αερίων για τα σκυλιά, ώστε να μπορούν να επιβιώνουν κατά τις προσβολές με αέρια.
 
skilia antiasfixiogones
 
Στην αρχική φωτογραφία ένα ταχυδρομικό σκυλί πηδά πάνω από ένα γερμανικό χαράκωμα προκειμένου να παραδώσει ένα σημαντικό μήνυμα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αυτά τα μηνύματα καθόρισαν την έκβαση σημαντικών αναμετρήσεων και επηρέασαν την έκβαση της μάχης.
 
Το στιγμιότυπο με τον σκύλο να υπερίπταται του χαρακώματος μέσα στο οποίο είναι καθηλωμένοι οι στρατιώτες είναι εντυπωσιακό, αλλά ενδεχομένως να είναι και  προϊόν μοντάζ. Είναι όμως κοντά στην πραγματικότητα των ακραίων συνθηκών του συγκεκριμένου πολέμου και θέλει να δείξει ότι στα αιματηρά πεδία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου τα σκυλιά «επιστρατεύτηκαν» από τα επιτελεία και ανέλαβαν να εκτελέσουν ριψοκίνδυνες αποστολές.
 
http://www.mixanitouxronou.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis