Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 13/01/2017

Συγκλονίζει η περιγραφή της επιχείρησης διάσωσης των ανθρώπων στην Σκόπελο από τον διασώστη του Super Puma που προσέτρεξε σε βοήθεια χθες το απόγευμα. 

Στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Onalert και την δημοσιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη, ο διασώστης περιγράφει σε τι επικίνδυνη κατάσταση βρήκε το ζευγάρι που είχε αποκλειστεί σε σπίτι από το περασμένο Σάββατο και είχαν μείνει ακόμα και χωρίς τροφή, νερό και ρεύμα μέχρι να τους προσεγγίσει το ελικόπτερο.



Μιλάει για τον ειδικό τρόπο προσέγγισης που είναι εκπαιδευμένος να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις και το πώς τελικά κατάφερε να τραβήξει πάνω στο ελικόπτερο τα δυο άτομα. 

Στη συνέχεια έμαθαν και για άλλη μια οικογένεια με δυο παιδάκια που είχε αποκλειστεί και έσπευσαν να την απεγκλωβίσουν. Το ένα παιδάκι μάλιστα ήταν ιδιαίτερα τρομαγμένο από τον θόρυβο του ελικοπτέρου κι έπρεπε να το ηρεμήσει για να το πείσει να αφεθεί στην σωτήρια αγκαλιά του.

Μέσα στα μάτια του παιδιού που διέσωσε ο διασώστης Ιωάννης Στρεμμένος του Λιμενικού Σώματος, έβλεπε τον δικό του γιο, ο οποίος σίγουρα θα είναι πολύ περήφανος για τα κατορθώματα του πατέρα του. 

Αφηγείται επίσης και άλλα περιστατικά διάσωσης που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη του, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει ονομαστικά ένα προς ένα τα ονόματα του πληρώματος της συγκεκριμένης αποστολής.





Σήμερα η ιστορία επαναλήφθηκε. Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης, με προορισμό την περιοχή Καλόγηρος της νήσου Σκοπέλου, για τον εντοπισμό και τη διάσωση πολιτών που αποκλείστηκαν λόγω καιρικών συνθηκών.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε στις 15:10 δύο άτομα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, τα οποία διέσωσε και μετέφερε στις 15:30 στο λιμάνι του νησιού, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.






onalert.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis