Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:24 | 05/12/2014

 

Με αφορμή την απεργία πείνας του Ρωμανού και τα επεισόδια που έγιναν τις βραδινές ώρες της 2/11/2014  η ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών επικαλούμενη τις «γνωστές» πληροφορίες που όμως σχεδόν στην συντριπτική τους πλειοψηφία πάντα αποδεικνύονται αβάσιμες κινητοποίησε όλη την Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα το τμήμα επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. διαπίστωσε την Τετάρτη 3-11-14 και ώρα 13:30 ότι  έπρεπε να ανακληθούν οι Η.Α. της ίδιας ημέρας των συναδέλφων της ΥΑΤ, 
 καθώς και όσοι συνάδελφοι της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ  ήταν σε Α/Α να προσέλθουν για ανάληψη υπηρεσίας την 16:00 της ίδιας ημέρας. 
 

Η αστοχία αυτής της διαταγής προκύπτει από γεγονός ότι καμία από τις δυνάμεις που ανακλήθηκαν δε χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί ενώ όσοι ήταν ήδη σε διατεταγμένη υπηρεσία εργάσθηκαν πάνω από 12 ώρες χωρίς να  γνωρίζουν πότε θα αποδεσμευτούν με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η προσωπική και η οικογενειακή τους ζωή.
 
Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ότι όσα Προεδρικά Διατάγματα υπογραφούν και αφορούν το εργασιακό καθεστώς των Αστυνομικών αν δεν εφαρμόζονται είναι απλώς λευκά χαρτιά. 

Για άλλη μια φορά ζητάμε την εφαρμογή του Π.Δ 394/01 από αυτούς που θέλουν να λέγονται εφαρμοστές των Νόμων. Απειλούμενοι και φοβισμένοι  Αστυνομικοί είναι αδύνατον να προσφέρουν τα αναμενόμενα.
 
Οι υποχρεώσεις για τον Αστυνομικό είναι δεδομένες και εφαρμόζονται κατά γράμμα , τα δικαιώματα τους όμως είναι απλές υποσχέσεις.

Ευελπιστούμε ότι παρόμοια φαινόμενα δε θα ξανασυμβούν. και καλούμε τον Γενικό  Διευθυντή της ΓΑΔΑ καθώς και τον Διευθυντή της ΔΑΕ να μεριμνήσουν για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ.394/2001.
 
Η φυσική και πολιτική ηγεσία τίθενται πλέον προ των ευθυνών τους για την διαιώνιση της κατάστασης
 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΥΙΚΗ ΜΑΧΙΜΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΜΑΓΚΑΣ Σωκράτης   Μέλος Δ.Σ  ΕΑΣΥΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ
ΧΑΧΑΛΗΣ Βαλάντης Δ.Σ ΕΑΣΥΑ
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis