Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 11/11/2016

Για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, παρ' ότι κέρδισε δίχως αμφισβήτηση από καμία πολιτική δύναμη τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και θα είναι ο διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Στο Λος Άντζελες σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 185 ατόμων, ενώ δεν έλειψαν και οι 
τραυματισμοί, ανάμεσα στους οποίους υπήρχε και ένας αστυνομικός.


Εκατοντάδες πολίτες πλημμύρισαν τους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης,  πραγματοποιώντας πορεία από το Δημαρχείο μέχρι το Staples Center. Κατά τη διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ωστόσο ομάδες που διασπάστηκαν επιδόθηκαν σε γκράφιτι στους τοίχους, άναψαν καπνογόνα και συγκρούστηκαν με ομάδες της αστυνομίας, οι οποίες περιφρουρούσαν.




Ένας από τους οργανωτές καλούσε τους συγκεντρωμένους μέσω ενός μεγαφώνου να μην προβούν σε βανδαλισμούς, ώστε να μην δώσουν αφορμή στην αστυνομία να επέμβει. «Είμαστε περήφανοι και παραγωγικοί άνθρωποι και θέλουμε να το δείξουμε σε όλους», φώναζε χαρακτηριστικά. Ο μεγαλύτερος αριθμός των συλλήψεων έγινε αργά τη νύχτα, όταν γκρουπ πολιτών δεν εισάκουσαν την έκκληση από το μεγάφωνο και προέβησαν σε εκτεταμένους βανδαλισμούς σε κτίρια και καταστήματα.





Απέναντι στους διαδηλωτές παρατάχθηκαν εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, ενώ στους δρόμους του Λος Άντζελες προκλήθηκε το απόλυτο χάος, καθώς απαγορευόταν η διέλευση με κάθε μέσο στην περιοχή.Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως «δεν έχει νόημα να ζούμε σε μία χώρα που δεν αισθανόμαστε ασφαλείς».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από την αστυνομία του Λος Άντζελες, τουλάχιστον 7 
κτίρια και καταστήματα υπέστησαν εκτεταμένους βανδαλισμούς, κάδοι απορριμάτων πυρπολήθηκαν, ενώ εντοπίστηκαν και άτομα με βόμβες μολότοφ.

Πολλοί διαδηλωτές είχαν ντυθεί με αποκριάτικες στολές. αρκετοί φορούσαν μάσκες anonymous, ενώ κάποιοι έκαψαν ομοιώματα του Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας το σύνθημα: «Ο Τραμπ δεν είναι ο πρόεδρός μας».
















 

 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis