Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:03 | 05/08/2019

Είναι γνωστό ότι σε έναν Οργανισμό-Σωμα Ασφαλείας, όπως η Ελληνική Αστυνομία που έχει αυξημένα καθήκοντα στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, η εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του προσωπικού της αποτελεί πρωταρχικό ρόλο και μέλημα της Διοίκησης. Στην περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, βάσει και των διατάξεων του π.δ. 178/2014 και των σχετικών διαταγών της υπηρεσίας, λειτουργεί το Τμήμα Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), το οποίο όμως, δυστυχώς, τα τελευταία έτη στην πραγματικότητα υπολειτουργεί, δεν έχει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή από πολλές πλευρές και στην ουσία απαιτείται από τη νέα φυσική ηγεσία να αναλάβει πρωτοβουλίες. Επειδή το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός φορέας – συνδυασμός των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, έχει κυρίαρχη αποστολή την προστασία και την καλυτέρευση των εργασιακών συνθηκών όλων ανεξαιρέτως των Αστυνομικών της περιοχής μας, οφείλουμε να καταγγείλουμε τα ειδικότερα βασικά ζητήματα της ανωτέρω Υπηρεσίας τα οποία είναι τα εξής:

– Δεν υπάρχει πλέον δυστυχώς κλειστός χωρος εκπαίδευσης για τα σεμινάρια αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας, συμφώνα και με την καταγγελία του Αντιπροσώπου μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Ευάγγελου ο οποίος κιόλας έχει αυτοπρόσωπη άποψη και ως εκλεγμένος προέβει ήδη σε δημόσια παρέμβαση ως όφειλε, καθόσον αυτός ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία και νέου, δεύτερου αξίζει να σημειωθεί, γυμναστηρίου στο κτίριο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και που καταστρατηγεί τις διατάξεις του Π.Δ. 216/2006 (περί των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών Γυμναστηρίων ή ιδιωτικών σχολών εκμάθησης αθλημάτων), αφού η αίθουσα προορίζεται για κλειστό σκοπευτήριο. Η αίθουσα αυτή, που με ενέργειες, κόπο και προσωπικά έξοδα των Εκπαιδευτών διαμορφώθηκε, ενώ ήταν αποθήκη σε οτιδήποτε αχρείαστο υπήρχε, σε αίθουσα για να εκπαιδεύονται οι 5.000 περίπου Αστυνομικοί, ενώ και η ΕΑΥΘ έκανε προσφορά του τάπητα που υπάρχει εκεί, ώστε οι συνθήκες εκπαίδευσης των συναδέλφων να είναι όσο το δυνατών καλύτερες και η Εκπαίδευση να πραγματοποιείται με πιο αξιοπρέπεια. Εξάλλου, δεν υπάρχει ούτε πυρόσβεση, ούτε και εξαερισμός για να λειτουργεί γυμναστήριο.

Τώρα, ενώ βρίσκεται δηλαδή σε λειτουργία ήδη άλλο γυμναστήριο στο ίδιο κτίριο, παράλληλα αυτή τη στιγμή δημιουργείται και δεύτερο στο ίδιο υπηρεσιακό κτίριο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Έτσι πλέον εαν δεν υπάρξει παρέμβαση οι συνάδελφοί μας θα εκπαιδεύονται σε θέματα αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας στον προαύλιο χώρο με βροχή, κρύο κλπ και σε κοινή θέα ακόμα και σε πολίτες με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό.
– Το ανοιχτό πεδίο βολής που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία ανατολικά και που ανήκει στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, δυστυχώς, αντιμετωπίζει και αυτό αρκετά προβλήματα τεχνικά και χωροταξικά και πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες για τη βελτίωσή του και την οριστική του καταγραφή ως πεδίο βολής της ΓΑΔΘ.

– Tο FATS-EΞOMOIΩTHΣ, έχει σοβαρή βλάβη εδώ και οκτώ (8) έτη και δεν λειτουργεί και παρότι το κόστος για την επιδιόρθωση είναι περίπου 2.500 με 3.000,00€ περίπου και ενώ αποτελει ένα από τα βασικότερα μεσα για να εκπαιδεύονται οι 5.000 Αστυνομικοί, δυστυχώς, δεν είδαμε να γίνονται οι δέουσες προσπάθειές για την επισκευή του. Ενώ βέβαια καλό θα ήταν οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής να πιέσουν και ενδεχόμενα, μέσα στα λογικά πλαίσια, εάν μπορούσαν να συνδράμουν οικονομικά, όπως εξάλλου, προβαίνουν σε οικονομικές ενισχύσεις για διάφορα άλλα υπηρεσιακά υλικά τα οποία, δυστυχώς, καθυστερεί πολύ ή ακόμα αδυνατεί η υπηρεσία να καλύψει.

Αναμένουμε από τη νέα Φυσική ηγεσία της περιοχής μας, αλλα και από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πάρουν θέση και μα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα ανωτέρω ζητήματα, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη εκπαίδευση για τους Αστυνομικούς, διότι αυτός πρέπει να είναι και ο πρωταρχικός στόχος της Διοικήσης γενικότερα. Η εκπαίδευση πρέπει, επιτέλους, να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί σε όλα τα νέα δεδομένα της εποχής μας από κάθε άποψη και τομέα.

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis