Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:31 | 16/10/2016

Σε σωρεία σοβαρών αδικημάτων φέρονται να έχουν υποπέσει δύο αδέρφια αστυνομικοί, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που τους δίνει η στολή τους, έχουν μετατρέψει την ζωή των γειτόνων τους στο Περιστέρι σε πραγματική... κόλαση.

​Οι καταγγελίες που έχουν εκφραστεί και επίσημα σε βάρος των αστυνομικών προκαλούν ζάλη τόσο λόγω του αριθμού τους όσο και λόγω του περιεχομένου τους: Παράνομες παρακολουθήσεις με κάμερα των σπιτιών απέναντί τους, επιθέσεις δολιοφθοράς σε συνεργείο αλλά και σε οχήματα της περιοχής με πέτρες, μπογιές και αυγά, καθημερινές απειλές και τραμπουκισμοί ακόμα και σε μικρά παιδιά, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τους γείτονές τους, ενώ φυσικά σπιλώνουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας...

Οι υπεύθυνοι της οποίας, μετά από πολλά περιστατικά και καταδίκες, έχουν παραπέμψει από τον Σεπτέμβριο του 2015 τα δυο «άτακτα» αδέλφια ενώπιον του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ. με το ερώτημα επιβολής σε αυτούς της πειθαρχικής ποινής της Αργίας με Απόλυση.

Περισσότερο από ένας χρόνος έχει περάσει, κι ενώ οι εν λόγω αστυνομικοί σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες συνεχίζουν με το ίδιο θράσος την παράνομη δράση τους, δεν έχει οριστεί καν ακόμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα κρίνει αν οι νεαροί πρέπει να υπηρετούν στην αστυνομία και να φέρουν όπλο...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Αστυνομικοί... Big Brother 

Τον Ιούλιο του 2014, 10 κάτοικοι Περιστερίου, της περιοχής δηλαδή στην οποία διαμένουν τα δύο αδέρφια, κάνουν αναφορά στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν ότι οι δύο αστυνομικοί παρακολουθούν τους γείτονές τους με κάμερες και κιάλια, δεν αφήνουν κανέναν να παρκάρει μπροστά στο σπίτι τους, βρίζουν και χειρονομούν εναντίον τους και γενικά αντιμετωπίζουν την περιοχή ως... τσιφλίκι τους.

Ως βασικό κίνητρο της συγκεκριμένης συμπεριφοράς εναντίον τους εντοπίζουν τη (νόμιμη) λειτουργία ενός συνεργείου αυτοκινήτων ακριβώς απέναντι από το σπίτι τους, το οποίο έχει γίνει ουκ ολίγες φορές στόχος επίθεσης ατόμων, που με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προκαλούν πολλά βράδια... δολιοφθορές!

Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι οι συγκεκριμένες βραδινές επιθέσεις συνδέονται με την παραβατική συμπεριφορά των αστυνομικών εναντίον τους.

Διαβάστε την συνέχεια του δημοσιεύματος στο zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis