Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 05/05/2018

Αποφασισμένος να κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο που νόμιζε ότι υπήρχε στο σπίτι του ζευγαριού στον Στρόβολο, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σκοτώσει, ήταν ο 33χρονος Λοϊζος Τζιωνής, που ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η ομολογία του 33χρονου συμπλήρωσε σχεδόν πλήρως το παζλ του στυγερού φονικού με θύματα τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, 59 ετών.

Όπως προκύπτει από τις ομολογίες που έχει πλέον στα χέρια της η Αστυνομία, όλα σχεδιάστηκαν στο σπίτι του 33χρονου από τους τέσσερις συλληφθέντες, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος να κλέψει χρήματα, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σκοτώσει.

Προχθές, κατά την ανάκρισή του, ο Τζιωνής και αφού πληροφορήθηκε ότι δύο από τους άλλους τρεις συλληφθέντες τον κατονόμαζαν ως τον δράστη του εγκλήματος, ότι το DNA τον συνέδεε με τη σκηνή (βρέθηκαν τα παπούτσια του, ένα ξίφος και ένα ρόπαλο στο σπίτι του Χατζηγεωργίου) ενώ το φονικό όργανο και τα ρούχα του δράστη έφεραν το γενετικό υλικό του, αναγκάστηκε να ομολογήσει τις πράξεις του. Έδειξε στους ανακριτές τον τρόπο που μπήκε στο σπίτι, πώς σκότωσε τα δύο θύματα και έδειξε τον τρόπο διαφυγής του. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο ανανέωσε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.

Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι άλλοι ύποπτοι, ο Τζιωνής, μισή ώρα πριν φύγει για το σπίτι του Χατζηγεωργίου, είχε κάνει χρήση ναρκωτικών (προφανώς κοκαΐνης).

Όπως αναφέρθηκε χθες στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο των ανακρίσεων, ανώτερο υπαστυνόμο Κουμέττο Κουμέττου, ξεκαθαρίζει πλέον οριστικά πως το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν η ληστεία του χρηματοκιβωτίου.

Ο δρόμος της εξιχνίασης της υπόθεσης, άρχισε μετά τη σύλληψη της 21χρονης Σάρας Σιάνς, συμβίας του Τζιωνή, η οποία ομολόγησε και αποκάλυψε λεπτομέρειες του εγκλήματος στους ανακριτές. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αυτή κατέθεσε ότι ο Τζιωνής έδωσε οδηγίες στην ίδια και τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του, να παραμείνουν στο σπίτι και να περιμένουν τηλεφώνημά του, ώστε μόλις τελειώσουν το «έργο» τους με τον 22χρονο Μάριο Ξενοφώντος, να μεταβούν στην οικία στην Ζαλόγγου για να παραλάβουν τα κλοπιμαία. Μάλιστα ο συμβίος της, τους ανέφερε ότι ίσως χρειαστεί να σκοτώσει τους ένοικους της οικίας. Περαιτέρω, ανέφερε κατά την ομολογία της, ότι ο Τζιωνής έδωσε στον Ξενοφώντος (δεύτερο δράστη) ένα σκούφο του Μπομπ Μάρλεϊ, με το οποίο αυτός κάλυψε το πρόσωπό του. Επίσης, ο Τζιωνής, σύμφωνα πάντα με την 21χρονη, πήρε μαζί του ένα ξίφος, ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο.

Ο 33χρονος Λοϊζος Τζιωνής που δολοφόνησε το ζεύγος στην Κύπρο

Ο 33χρονος Λοϊζος Τζιωνής που δολοφόνησε το ζεύγος στην Κύπρο

Με πάσα ευκολία ομολόγησε την ανάμιξή του στο έγκλημα και ο 22χρονος Μάριος Ξενοφώντος, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία της Σιάνς. Ανακρινόμενος παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ότι είναι το πρόσωπο που μαζί με τον Τζιωνή εισήλθε στην οικία του ζεύγους ενώ εξήγησε με ποιο τρόπο ο 33χρονος πέτυχε είσοδο στην οικία. Όπως ανέφερε, ο ίδιος εισήλθε από την κουζίνα της οικίας αφού του άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος, τον οποίο «έδειξε» ως το πρόσωπο που στη συνέχεια οδήγησε τον 15χρονο γιο των θυμάτων στο υπόγειο του σπιτιού. Επίσης ο Ξενοφώντος ανέφερε ότι μετέβη με τον Τζιωνή στο δωμάτιο του ζεύγους και είδε ότι ήταν νεκροί.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του Ξενοφώντος παραλήφθηκε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, αναφέροντας «νομίζω εν τα παπούτσια που φορούσα εκείνη τη νύχτα». Επίσης κατασχέθηκε το όχημα του για εξετάσεις.

Αρχικά ως δολοφόνο, ο Τζιωνής είχε δείξει τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του, Λευτέρη Σολωμού. Αυτός αρνήθηκε τη συμμετοχή του στον φόνο, ενώ κατονόμασε τον αδερφό του ως το πρόσωπο που σκότωσε τα δύο θύματα. Επίσης κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο ανέφερε «ο αδελφός μου λέει ψέματα», σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του ότι αυτός διέπραξε τον φόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος της οικογένειας υποβλήθηκε σε αναγνωριστική παράταξη και έδειξε τον Τζιωνή ως τον δράστη που δεν έφερε κουκούλα και εισήλθε στην οικία το συγκεκριμένο βράδυ της 19ης Απριλίου. Μάλιστα στις πρώτες του καταθέσεις ο 15χρονος περιέγραψε τον δράστη, τα χαρακτηριστικά του οποίου φωτογραφίζουν τον Τζιωνή.

Χθες ο Τζιωνής εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλαγμένος, αφού ξυρίστηκε και παρακολουθούσε τη διαδικασία με προσοχή. Παρουσιάστηκε μάλιστα με δικηγόρο που δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του, ζήτησε όμως να του δοθούν τα εντάλματα έρευνας και σύλληψης του πελάτη του για έλεγχο. 



iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis