Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:19 | 30/08/2021

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται από τη Βραζιλία. Ληστές τράπεζας έδεσαν πολίτες τους οποίους είχαν πάρει ομήρους στο πάνω μέρος αυτοκινήτων ως ανθρώπινες ασπίδες στη διάρκεια επεισοδιακής καταδίωξης. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Περίπου 20 ένοπλοι ληστές πιστεύεται ότι έκαναν έφοδο σε τρεις τράπεζες στο κέντρο της πόλης Araçatuba, 290 μίλια από το Σάο Πάολο. Σύμφωνα με το BBC, περισσότεροι από 50 άνθρωποι συμμετείχαν στη ληστεία.

Επίθεση έγινε και στα κεντρικά της τοπικής αστυνομίας, ενώ οι δράστες μπλόκαραν δρόμους της πόλης με αυτοκίνητα με στόχο να εμποδίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να προσεγγίσουν, προτού απαγάγουν πολίτες, τους οποίες χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Σε ένα βίντεο φαίνονται ένοπλοι να σχηματίζουν ουρές από ομήρους στους δρόμους, προτού τους δέσουν στις οροφές και τα καπό των αυτοκινήτων τους, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια της εφόδου, ανάμεσά τους δύο πολότες και ένας ληστής, σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας. Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν για την υπόθεση.

Ολόκληρη η πόλη αποκλείστηκε με την αστυνομία να προειδοποιεί ότι βόμβες πέφτουν στους δρόμους και τονίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους.

Η έφοδος ξεκίνησε όταν οι ληστές έκλεψαν και έκαψαν τουλάχιστον τέσσερα οχήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν στη συνέχεια για να μπλοκάρουν δρόμους. Το ένα είχε τοποθετηθεί έξω από τα κεντρικά της τοπικής στρατιωτικής αστυνομίας, εγκλωβίζοντας αξιωματικούς μέσα, ενώ δύο ακόμη οχήματα είχαν τοποθετηθεί σε έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο.

Οι ληστές έβαλαν στο στόχαστρο τράπεζες, διαφεύγοντας με ένα άγνωστο ποσό.
Τότε άρχισαν να παίρνουν ομήρους, τους οποίους απειλούσαν με όπλα, προτού τους δέσουν στα αυτοκίνητα.

Στη διαδρομή έριχναν τις βόμβες για να εμποδίσουν τις αρχές να τους ακολουθήσουν.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμού, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους.

Ο δήμαρχος της Araçatuba, Dilador Borges, είπε ότι η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει πίσω καθώς υπήρχαν φόβοι για τους πολίτες.

Οι αρχές έχουν ανακτήσει τον έλεγχο του κέντρου της πόλης, αλλά η τύχη των ομήρων δεν είναι γνωστή. Δεν είναι επίσης ξεκάθαρο πόσα χρήματα έκλεψαν, ενώ και ο ακριβής αριθμός των ομήρων παραμένει άγνωστος.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis