Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 01/10/2017

Τουλάχιστον 38 είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες στη Βαρκελώνη, ως συνέπεια της άσκησης αστυνομικής βίας κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για μικροτραυματισμούς ωστόσο οι εικόνες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας μόνο σοκ προκαλούν για την πρωτοφανή αυτή επίθεση. Από πολύ νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί, πριν καλά-καλά ανοίξουν οι κάλπες, έδειξαν το πιο σκληρό τους πρόσωπο απέναντι στους ψηφοφόρους που από αργά το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα εκλογικά κέντρα σχηματίζοντας ουρές. 

Οι εικόνες που κυκλοφορούν δείχνουν αστυνομικούς να έχουν πάρει σηκωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα ενώ άλλες δείχνουν αιμόφυρτους ανθρώπους.

[custom:google-ads]
 

Παράλληλα Καταλανοί καταγγέλλουν ότι η αστυνομία κάνει σε πολλές περιπτώσεις και χρήση πλαστικών σφαιρών. 

Ο πρόεδρος της επαρχίας της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζεμόντ, δήλωσε ότι η χρήση κλομπ και ελαστικών σφαιρών από την αστυνομία αποτελεί αδικαιολόγητη χρήση βίας, ενώ δημιουργεί μία απαίσια εικόνα για την Ισπανία.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, κάλεσε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να παραιτηθεί, απαιτώντας τον τερματισμό της χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

 

Νεαρός κρατά στο χέρι του μια στρογγυλή σφαίρα

Σπρώχνουν μέχρι και ηλικιωμένους 

Δυνάμεις της αστυνομίας σπάνε τις πόρτες των εκλογικών κέντρων για να εμποδίσουν το δημοψήφισμα

Σοκάρουν οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media 












Κουκουλοφόροι αρπάζουν από τα εκλογικά κέντρα με το έτσι θέλω τις κάλπες 

 

Και μπορεί η Μαδρίτη να απαγόρευσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, αλλά οι αυτονομιστές είναι ανένδοτοι! Θέλουν να ψηφίσουν και περιμένουν με τις ομπρέλες στις ουρές που είναι σχηματισμένες έξω από τα εκλογικά κέντρα.

«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε»
 

Η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.

Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», τόνισε. Αναφερόμενος στη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλονίας ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό στην περιοχή τους, ο Μίγιο επεσήμανε: «πρόκειται για μια απάτη, για μια φάρσα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία».

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis