Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:30 | 28/02/2015

«Ο,τι ήταν πριν από 30 χρόνια τα ναρκωτικά στα σχολεία μας, είναι σήμερα η πορνεία», σύμφωνα με τον Γάλλο Ιβ Σαρπνέλ, πρόεδρο του ιδρύματος Scelles που έχει ξεκινήσει παγκόσμια εκστρατεία εναντίον της πορνείας.

Σοκ στη γαλλική κοινωνία έχουν προκαλέσει τους τελευταίους μήνες στοιχεία που δείχνουν ότι στα σχολεία ολοένα και περισσότεροι μαθητές επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις έναντι χρημάτων.

Στην επιφάνεια έφερε πρόσφατα το ζήτημα η γαλλική οργάνωση «Δρω εναντίον της εκπόρνευσης παιδιών» (ACPE) με μια σειρά από τηλεοπτικά σποτ με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, σε ένα από τα οποία μια μαθήτρια εμφανίζεται να κάνει στοματικό σεξ στις τουαλέτες ενός σχολείου.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία έχει διαπιστώσει ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά στη Γαλλία -ηλικίας 12 έως 14 ετών- αλλά και στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν το σεξ ως εμπόρευμα, η πράξη αυτή στις σχολικές τουαλέτες στοιχίζει συνήθως 25 ευρώ.

Σοκ στη Γαλλία για την πορνεία στα σχολεία

Εφηβοι προσφέρουν τις κοπέλες τους στους συμμαθητές τους έναντι χρημάτων, ενώ τα ίδια τα θύματα έχουν εξομολογηθεί ότι «δεν είναι τόσο άσχημο όσο ακούγεται, αφού κρατούν τα αληθινά φιλιά μόνο για τα αγόρια τους» και δικαιολογούν τις πράξεις αυτές ως απόδειξη της αγάπης τους.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της οργάνωσης, Αρμέλ Λε Μπιγκό Μακό, η αφύπνιση για τα παιδιά έρχεται όταν οι πράξεις τους γίνονται γνωστές μέσω των κοινωνικών δικτύων. «Τότε αντιλαμβάνονται ότι αυτό που έκαναν δεν είναι σωστό ή φυσιολογικό», σχολίασε.

Εκτιμάται ότι 5.000 έως 8.000 παιδιά εκπορνεύονται στη Γαλλία κάθε χρόνο και σε πολλές περιπτώσεις μέσα στον χώρο του σχολείου, ενώ από τα 42 εκατομμύρια θύματα πορνείας παγκοσμίως, περίπου το 20% είναι ανήλικα. Το κοινωνικό περιβάλλον, μάλιστα, δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αφού τα ποσοστά είναι το ίδιο υψηλά και στα παρισινά προάστια και στις πιο ακριβές περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος προστασίας ανηλίκων της, Βιανέ Ντιεβρ.

Σε αμηχανία
Πάντως για τον ίδιο ο όρος «βιασμός», όπου και ο θύτης και το θύμα είναι ανήλικοι, είναι πιο κατάλληλος από αυτόν της «πορνείας». Πολλές φορές ακόμα και ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί βρίσκονται σε αμηχανία μπροστά σε ορισμένες περιπτώσεις. «Για παράδειγμα, έχεις μπροστά σου ένα 12χρονο κορίτσι που έκανε σεξ με επτά αγόρια διαδοχικά, με τέσσερα από τα οποία ήταν συναινετικό και με τα άλλα τρία όχι. Πώς πρέπει να φερθείς ως αστυνομικός;», ανέφερε ο Ντιεβρ και εξήγησε ότι «τα παιδιά δε συνειδητοποιούν ακριβώς τι κάνουν, πολλές φορές όταν τα ρωτάμε, μας απαντούν ότι το είδαν στο Ιντερνετ και το έκαναν».

Η συγγραφέας Κλερ Μπερέ, η οποία πέρασε τρεις μήνες στο τμήμα προστασίας ανηλίκων για τις ανάγκες ενός βιβλίου της, έγινε μάρτυρας και κατέγραψε σε κάμερα ένα παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια» ανάμεσα σε 12χρονα παιδιά με αντικείμενο των δοκιμασιών διάφορα είδη σεξουαλικών πράξεων.

 

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis