Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 18/09/2019

Τρία κελιά στο Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού, ήταν το… σούπερ μάρκετ διακίνησης κοκαΐνης στις φυλακές.

Σε ένα από αυτά ήταν έγκλειστος ένας 38χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη θανατηφόρα συμπλοκή που είχε εξελιχθεί τον περασμένο Μάρτιο με έναν νεκρό και 11 τραυματίες. Αφορμή του δολοφονικού «σφαγείου» ήταν η επικυριαρχία στις φυλακές, ποια φατρία θα είχε τα ηνία στη διακίνηση ναρκωτικών, ανάμεσα στη γνωστή αλβανική μαφία του Κορυδαλλού και αυτής ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες σχετικά με τη διακίνηση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού, με… έδρα το Ψυχιατρείο. Παρουσία εισαγγελέα, στις 05:30 χθες τα ξημερώματα, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή 60 αστυνομικών της ΕΚΑΜ και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, που είχαν τις σχετικές πληροφορίες.

100 ευρώ το γραμμάριο…

Εγιναν έρευνες σε 13 κελιά, σε τρία από τα οποία κατασχέθηκαν 19 συσκευασίες κοκαΐνης βάρους περίπου 9,7 γραμμαρίων και μπορεί να φαίνεται μικρή η ποσότητα, ωστόσο τα κέρδη είναι μεγάλα, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το 1 γραμμάριο πωλείται 100 ευρώ στις φυλακές, την ώρα που έξω από αυτές πωλείται στη μισή τιμή. Η ποσότητα της κοκαΐνης, μαζί με 2 κινητά τηλέφωνα, ένα στιλέτο-«πεταλούδα» και 630 ευρώ βρέθηκαν στο κελί ενός 39χρονου από την Αλβανία, έγκλειστου για ληστείες. Στο κελί ενός 38χρονου Γεωργιανού, επίσης κατηγορουμένου για ληστείες, βρέθηκαν μικροποσότητα χασίς και δύο ακόμη κινητά.

Ενδιαφέρον είχε η περίπτωση του 38χρονου ομογενούς από το Καζακστάν, στο κελί του οποίου βρέθηκαν 5 γραμμάρια χασίς και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συγκεκριμένος είχε κατηγορηθεί για τη συμπλοκή-«σφαγείο» ανάμεσα σε Αλβανούς κρατούμενους και ομογενείς από τη Ρωσία στο ψυχιατρείο των φυλακών τον περασμένο Μάρτιο, που είχε αφήσει πίσω της έναν 33χρονο νεκρό και 11 τραυματίες.

Σε βάρος των τριών κρατουμένων του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και παράβασης του νόμου περί όπλων.

[custom:google-ads]

Η «σφαγή» και η απόδραση

Στις 7 Μαρτίου 2019 στο Ψυχιατρείο των φυλακών είχε εξελιχθεί γενικευμένη συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδα Αλβανών μελών της «Μαφίας του Κορυδαλλού» και ομογενών από τη Ρωσία. Χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια και άλλα αυτοσχέδια όπλα. Τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 33χρονος και τραυματίστηκαν 11 ακόμη άτομα. Το θύμα ήταν υπόδικος για απόπειρα ληστείας και οπλοφορία, ενώ φερόταν να έχει επαφές με 38χρονο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2018 είχε γίνει στόχος αποτυχημένου συμβολαίου θανάτου στον Πειραιά. Ο 38χρονος φερόταν από τους αστυνομικούς να ήταν εκείνος που θα εκτελούσε συμβόλαια θανάτου σε βάρος της δικαστικής λειτουργού Παρασκευής Καλαΐτζή.

Δύο μήνες αργότερα, τον περασμένο Ιούνιο, τέσσερις από τους κατηγορουμένους αυτής της συμπλοκής, μεταξύ των οποίων και ένας από τους φερόμενους δράστες της ανθρωποκτονίας του 33χρονου, είχαν αποδράσει επεισοδιακά από τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής. Ο ένας είχε επικαλεστεί πως δεν νιώθει καλά και πως έχει… διάρροια. Ο αστυνομικός άνοιξε το κελί, οι κρατούμενοι του επιτέθηκαν με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, το οποίο είχαν φτιάξει από τις μεταλλικές περσίδες του φωτισμού του κελιού τους.

Στη συνέχεια έδεσαν με τις χειροπέδες τους δύο αστυνομικούς, τους αφόπλισαν και τους κλείδωσαν στο κελί τους. Ακινητοποίησαν και γυναίκα αστυνομικό, απέσπασαν αστυνομικό όχημα, δεν κατάφεραν να περάσουν την πύλη, τράπηκαν πεζή σε φυγή και πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Τρεις από τους δραπέτες συνελήφθησαν τις επόμενες μέρες, ενώ ο τέταρτος που φέρεται να είχε ενεργή συμμετοχή στη δολοφονία του 33χρονου στις φυλακές αναζητείται ακόμη.

Σημειώνεται ότι ένας από τους δραπέτες είχε συλληφθεί στις 2 Ιουνίου 2012, όταν μαζί με συνεργούς του είχαν επιχειρήσει να αρπάξουν το αυτοκίνητο σεφ κάτω από την πιλοτή της πολυκατοικίας του στην Καισαριανή. Τότε ο άτυχος σεφ μαζί με τον αδερφό του προσπάθησαν να σταματήσουν τους κακοποιούς, ωστόσο εκείνοι άρχισαν να τους πυροβολούν με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα ο 30χρονος μάγειρας να αφήσει την τελευταία του πνοή και ο αδερφός του να τραυματιστεί σοβαρά.

Ενας δεύτερος δραπέτης τον Απρίλιο του 2018 είχε εισβάλει με συνεργούς του στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στη Βουλιαγμένη και ο τρίτος είχε συλληφθεί για ληστείες και κλοπές.

Πηγή: eleftherostypos.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κανέλλος Νικολάου: Ψηφίστε τώρα το ιδιώνυμο - Ο αστυνομικός δεν μπορεί να είναι "στόχος"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis