Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:40 | 19/03/2017

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Σχολιάζοντας το αλαλούμ στον ΕΦΚΑ τόνισε ότι ''αυτό έχει να κάνει με την αθλιότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Σε ενάμισι χρόνο δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Όταν τα λέγαμε, μας λέγανε άλλα. Αυτά που ακούμε είναι για να γελάει κανείς. Δεν μπορεί να λυθεί το ασφαλιστικό με τη λογική που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση''.

Σε σχέση με την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού υπογράμμισε ότι ''είναι ευχαριστημένος από την μεταρρύθμιση του να έχουμε ένα ενιαίο ταμείο, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά σημεία που θέλουν βελτίωση''.

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση τόνισε ότι ''γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη πότε θα τελειώσει. Θα μπορούσε να κλείσει πολύ εύκολα. Αν κάνουμε ότι έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Να λέμε ''ναι σε όλα''.

Την ίδια στιγμή σημείωσε τα ''αγκάθια'' που υπάρχουν: ''Αντιστάσεις υπάρχουν στο αφορολόγητο, στις συντάξεις και στο εργασιακό πλαίσιο. Αυτά δημιουργούν αντιθέσεις και αντιδράσεις και μεταξύ των Θεσμών, γιατί άλλες θέσεις έχουν οι Ευρωπαίοι και άλλες το ΔΝΤ''.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι αύριο στο Eurogroup ''Περιμένουμε αύριο τους εταίρους να επιμείνουν στην αλλαγή της πολιτικής που έχει ξεκινήσει, ενώ ερωτώμενος για τα αντίμετρα που θα πάρει η κυβέρνηση, δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια θα είναι αυτά''.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Μεταφορών μίλησε για τα δημόσια έργα τα οποία ''ξεπάγωσαν'' μετά από χρόνια: '' Το έργο στο Καστέλι είναι προυπολογισμού 20 εκατ. είχαμε ανταπόκριση μετά από 15 χρόνια. Το ίδιο και στο Θριάσιο, μετά από 16 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι όταν έχεις έργα καλοσχεδιασμένα,μπορείς να προχωρήσεις.Τα έργα οριστικά κλείνουν τον Αύγουστο. Ο προγραμματισμός είναι να  μπούμε στο 2018 με συμβασιοποιημένα πάνω από 4 δισ.'' 

Σε σχέση με τις ζημιές στα νέου τύπου ακυρωτικά μηχανήματα, ο κ. Σπίρτζης αποκάλυψε ότι θα γίνει σύμβαση επί πληρωμή με την ελληνική αστυνομία για την φύλαξη τους. ''Με την αστυνομία εκκρεμεί να γίνει μια σύμβαση για να φυλάει τους σταθμούς του μετρό. H ελληνική αστυνομία έχει συγκεκριμένο πεδίο, όποιος θέλει πρόσθετη ασφάλεια πληρώνει''.

Πάνω στο ίδιο θέμα πρόσθεσε επίσης ότι ''Ξαφνικά άρχισαν οι καταστροφές. Εκτός από τις ομάδες χούλιγκαν, υπάρχουν και κάποιες άλλες δραστηριότητες που κάποιοι καρπώνονται το ό,τι δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Οι εγκαταστάσεις είναι στην πλειοψηφία τους είναι ασφαλισμένες'', ενώ αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο θα εφαρμοστεί στα λεωφορεία και το μετρό το νέο σύστημα.

Σε ερώτηση, τέλος, για το πότε θα παραδοθούν οι αυτοκινητόδρομοι, ο κ. Σπίρτζης ισχυρίστηκε ότι ''θα παραδίδονται ένας ανά εβδομάδα. Πριν το Πάσχα θα πάει στα Τέμπη ο πρωθυπουργός.  Και όσα έχουμε δηλώσει ότι θα παραδοθούν τον Ιούνιο θα παραδοθούν τον Ιούνιο''.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis