Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:46 | 14/10/2018

Τον τρόμο σε ανήλικα παιδιά αλλά και ηλικιωμένα άτομα έχει προκαλέσει μια σπείρα που απαρτίζεται από οκτώ ανήλικους Αλβανικής υπηκοότητας σύμφωνα με αναφορές στην Ελληνική Αστυνομία, που ληστεύουν σε γήπεδα μπάσκετ του δήμου της Αθήνας και στα σχολεία της περιοχής των Αμπελοκήπων.

Θύμα τους και  o A.X , που τον ακινητοποίησαν, του ζήτησαν τα χρήματα του και του έσβησαν ένα αναμμένο τσιγάρο στο κεφάλι προκειμένου να τους δώσει όσα χρήματα είχε στην κατοχή του.

Η δράση των ανήλικων κακοποιών έχει θορυβήσει τους κατοίκους της περιοχής και ήδη έχουν κατατεθεί αναφορές τόσο στον δήμο, όσο και στην αστυνομία για την δράση τους. Ο  A.X , είναι ένα από τα θύματα της σπείρας.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος  είχε κάνει... το λάθος να ενημερώσει την αστυνομία  όταν αντιλήφθηκε την απόπειρα κλοπής ενός ανήλικου παιδιού από την σπείρα.

Δυο από τα μέλη της ομάδας τον επισκέφθηκαν στο χώρο εργασίας του, λίγο πριν κλείσει τα γήπεδα μπάσκετ και του είπαν, «Εσύ δεν  που είχε ειδοποιήσει την αστυνομία; Είσαι μεγάλο μο...ο». Πριν προλάβει να αντιδράσει,  μου έσβησε ένα τσιγάρο στο κεφάλι και μου είπε, βγάλε ότι έχεις πάνω σου. Του είπα πως τα είχα αφήσει όλα στο μηχανάκι μου. Με πήγαν συνοδεία μέχρι την είσοδο, μόλις περάσαμε την πόρτα, είδα δυο γυναίκες να περνάνε και ξεκίνησα να καλώ σε βοήθεια, τότε οι δυο ανήλικοι έτρεξαν προς την οδό Φθιώτιδος και στην συνέχεια απομακρύνθηκαν μέσω της οδού Βελεστίνου» λέει χαρακτηριστικά. Μάλιστα για το θέμα σχηματίστηκε δικογραφία που κατατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών. Η συγκεκριμένη σπείρα εμπλέκεται σε επιθέσεις και ξυλοδαρμούς ανηλίκων από τους οποίους αφαιρούν χρήματα και κινητά τηλέφωνα. Στα συγκεκριμένα γήπεδα πάντως του δήμου της Αθήνας στην συμβολή της Φθιωτιδος με την Αργολίδος, μόλις πέσει η νύχτα και τα παιδικά γέλια σταματήσουν να δονούν τον χώρο, κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια.

Άτομα που γνωρίζουν  καταστάσεις και πρόσωπα αποφεύγουν να μιλήσουν καθώς εκτός από την σπείρα των ανήλικων Αλβανών που σκορπούν τον τρόμο σε παιδιά και ενήλικες, διάφορες καταστάσεις που συμβαίνουν στο σημείο, έχουν αναγκάσει τους πάντες να σιωπούν.

Toυ Μιχάλη Τεζάρη

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis