Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 01/04/2019

Σε φαινόμενο τείνει να εξελιχτούν οι κλοπές στους επαγγελματίες ταξί, με τη μέθοδο των δραστών να παραπέμπει σε οργανωμένη σπείρα και σε κύκλωμα εγκληματικότητας. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι οδηγοί ταξί τα περιστατικά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα δεν είναι μεμονωμένα, αλλά αντίθετα έχουν μία συνέχεια και παρόμοια στοιχεία μεταξύ τους. Οι επαγγελματίες οδηγοί πέφτουν θύματα, όχι ενός, αλλά πολλών αγνώστων που τους στήνουν καρτέρι και δεν διστάζουν προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους, να χειροδικήσουν και να τους χτυπήσουν. 

Άλλωστε, από τα εφτά περιστατικά που έχουν σημειωθεί κατά οδηγών ταξί, μόνο τον τελευταίο μήνα, στα δύο οι δράστες έβγαλαν μαχαίρι, ενώ σε μία ακόμα περίπτωση, δεν περιορίστηκαν στο να πάρουν τα χρήματα από το ταμείο, αλλά προσπάθησαν να κλέψουν ακόμα και το ίδιο το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός που κατάφερε να τους σταματήσει να βρεθεί στο νοσοκομείο. 

[custom:google-ads]

Η μέθοδος που ακολουθεί η φερόμενη σπείρα είναι συγκεκριμένη: Ένας κάνει τον πελάτη και λέει στον οδηγό να τον πάει στο τάδε μέρος. Ξαφνικά τον κατευθύνει να τον πάει κάπου άλλου και εκεί σε απόμερο σημείο της διαδρομής. Εκεί έχει στήσει καρτέρι στον οδηγό η παρέα του δήθεν πελάτη και έτσι του την πέφτουν όλοι μαζί μες στην ερημιά. 

Όπως καταλαβαίνει κανείς οι οδηγοί ταξί δεν έχουν πολλά περιθώρια σε αυτές τις περιπτώσεις να αντιδράσουν. Ο μόνος σύμμαχος τους είναι το gps, όμως μέχρι να φτάσει το σήμα στην Αστυνομία και να παρέμβει, τότε πλέον είναι κάπως αργά.

Παράλληλα, ο νόμος τους δίνει την δυνατότητα στο να αρνηθούν την μίσθωση σε άτομα που θεωρούν ως ύποπτα, όμως ούτε ψυχολόγοι είναι για να μπορούν να διερευνήσουν τις προθέσεις του άλλου, ούτε έχουν τα οικονομικά περιθώρια για να αρνούνται κούρσες που τους δίνουν καλά μεροκάματα. 

Οι οδηγοί ταξί, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, κινδυνεύουν και τα απανωτά βίαια περιστατικά τους έχουν φοβίσει. Τα περισσότερα περιστατικά από αυτά έχουν γίνει στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και του Ριγανόκαμπου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως έχει διαμηνύσει το προεδρείο του σωματείου τους, θα προχωρήσουν σε παράσταση στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ζητώντας από την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα που θα εγγυούνται την ασφάλεια και την προστασία τους.

Πηγή: patrasevents.gr

 

*ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οι ελλείψεις της Αστυνομίας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis