Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:32 | 17/04/2018

«Πελατεία» και… άσυλο, γύρω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της ΑΣΟΕΕ, του Πολυτεχνείου και της Νομικής Σχολής Αθηνών, εξασφάλιζε το «σούπερ-μάρκετ» διακίνησης ναρκωτικών. Η πενταμελής σπείρα Αλβανών, πωλούσε χάπια ecstasy στο πρωτοποριακό σχήμα… χειροβομβίδας, ηρωίνη, κοκαΐνη, κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη, σε σημεία γύρω από τα πανεπιστήμια, αναζητώντας αγοραστές από αυτά, ενώ εξασφάλιζαν και το ακαταδίωκτο καθώς είχαν την εναλλακτική διαφυγής στο εσωτερικό τους εκμεταλλευόμενοι το άσυλο!

[custom:google-ads]

Οι διακινητές πωλούσαν την παραισθησιογόνο… πραμάτεια τους σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, στο Πεδίο του Άρεως, την Κυψέλη, κατά μήκος της Λ. Συγγρού, το Παλαιό Φάληρο, την Παιανία, τον Πειραιά και περιφερειακά στα Ιωάννινα, τον Βόλο και το Ρέθυμνο. Αρχηγικό μέλος, σύμφωνα με αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, ήταν ο 48χρονος συλληφθείς, υπεύθυνος για την ανεύρεση ποσοτήτων ναρκωτικών και τον διαμοιρασμό στα υπόλοιπα μέλη ήταν ο ένας 30χρονος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 29, 30 και 44 ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση, νόθευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης το περασμένο Σάββατο, στα σπίτια και αποθήκες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης και συσκευασίας ναρκωτικών, 1.464 γραμμάρια ηρωίνης, 705,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 11.502 δισκία ecstasy, 2 κιλά και 647,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και 18 κιλά και 532,4 γραμμάρια ακατέργαστης. Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, περίπου 2 κιλά σκόνης νόθευσης ηρωίνης, πιστόλι κρότου, δύο αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες, 6.320 ευρώ. 

21.200 Λεκ Αλβανίας, 12 κινητά τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι τα προσδοκώμενα έσοδα από τις ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και διακινήθηκαν υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, για όπλα και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis