Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 22/09/2015

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στην οποία συνέδραμε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπραξαν (39) κλοπές σε οικίες τους τελευταίους τρεις μήνες.

Για τη υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στη Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 18 και 16 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη  τέσσερις ημεδαπούς άνδρες ηλικίας 23 και 13 ετών, καθώς και δύο 19χρονους εκ των οποίων ο ένας είναι έγκλειστος του Ιδρύματος Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου.

Ειδικότερα, στη Πάτρα, ο 19χρονος με τον 18χρονο και τον 16χρονο εισήλθαν στο σπίτι 81χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν ένα ρολόι τσέπης αξίας (300) ευρώ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 16χρονο και τον 18χρονο.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση των ευρημάτων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά την εξερεύνηση στους τόπους των συμβάντων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των μελών της εγκληματικής ομάδας και εξιχνιάσθηκαν ακόμη (38) περιπτώσεις κλοπών.

Αναλυτικότερα, οι δράστες διέπραξαν από τις (20-6-2015) μέχρι και (20-9-2015), συνολικά τριάντα εννέα  κλοπές σε οικίες, κατά τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα  ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές με την συνολική αξία των κλοπιμαίων να ανέρχεται στις (73.489) ευρώ και (3.000) λίρες Αγγλίας.

Ως προς τον τρόπο δράσης τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρούσαν, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες κατά τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα τους ή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε ηλικιωμένα άτομα και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό των οικιών από ανασφάλιστα παράθυρα ή παραβιάζοντας αυτά με αιχμηρό αντικείμενο, αφαιρούσαν τα κλοπιμαία.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας επέλεγαν να δρουν κυρίως σε περιοχές που ήταν σε κοντινή απόσταση από καταυλισμούς στους οποίους διέμεναν,  έτσι ώστε να είναι εύκολη και γρήγορη η μεταφορά των κλοπιμαίων στις οικίες τους.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 16χρόνου προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών για ληστεία.

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος που είναι έγκλειστος στο Ίδρυμα Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου και ο 18χρονος συνεργός του έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν  τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για σωρεία κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis