Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:38 | 02/12/2014

 

Σε κάποιες περιπτώσεις ναρκώνουν τα θύματά τους και αρπάζουν χρήματα, πολύτιμα διαμάντια και κοσμήματα. Πρόσφατο θύμα ο γόνος και συνιδιοκτήτης κλινικών και μονάδων τεχνητού νεφρού, και στόχος το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του στην Εκάλη. Διερευνώνται τρεις ακόμη περιπτώσεις κλοπών, πιθανόν από άλλη σπείρα, με την μέθοδο της νάρκωσης ή υπερδοσολογίας φαρμάκων, η μία στην Αθήνα και δύο ακόμη στα νότια προάστια.

Η οικιακή βοηθός εντόπισε το θύμα της, από αγγελία αναζήτησης οικιακής βοηθού, που είχε βάλει ο 33χρονος στο διαδίκτυο και ημερήσιες εφημερίδες. Πριν από δέκα περίπου ημέρες εμφανίστηκε ως υποψήφια εργαζόμενη, με χώρα καταγωγής τη Γεωργία. Οι συστάσεις και οι «δοκιμές» φαίνεται πως ικανοποίησαν τον εργοδότη, που αποφάσισε να την προσλάβει. Κέρδισε την εμπιστοσύνη του ίδιου και της μητέρας του, κερδίζοντας παράλληλα πρόσβαση σε αρκετά σημεία της πολυτελούς κατοικίας στην Εκάλη. Την περασμένη Πέμπτη στις 27 Νοεμβρίου 2014 και το χρονικό διάστημα από… 12:10 έως και 15:10, που ήταν μόνη της στο σπίτι, κατάφερε να αποκολλήσει, πιθανόν με την βοήθεια συνεργών, το χρηματοκιβώτιο που ήταν σε κρυφό χώρο της οικίας. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, το χρηματοκιβώτιο περιείχε περίπου 150.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα και πολύτιμους λίθους η χρηματική αξία των οποίων φαίνεται να φθάνει ίσως και να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε παράλληλες σπείρες, που αναζητούν τα θύματά τους μέσα από αγγελίες που έχουν δημοσιοποιήσει τα ίδια, και με «Δούρειο Ίππο», τις συνεργαζόμενες οικιακές βοηθούς κατορθώνουν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και χώρους, που υπάρχουν αποθηκευμένα χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια αρπάζουν τη λεία τους είτε εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, είτε τα ναρκώνουν για να δράσουν ανενόχλητοι. Η υπερδοσολογία φαρμάκων χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση της Αικατερίνης Σάρα, της πρώην συζύγου του γνωστού κοσμηματοπώλη Κώστα Καίσαρη, που είχε αποκαλύψει τον περασμένο Μάιο, ο «Ελεύθερος Τύπος». Η 47χρονη οικιακή βοηθός από τη Γεωργία, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι το θύμα της λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, της χορηγούσε μεγαλύτερες δόσεις και την κρατούσε υπνωτισμένη. Τμηματικά άρπαξε χρήματα, ρούχα και πολύτιμα κοσμήματα αξίας που υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Μέρος των κλοπιμαίων το πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο της Ομόνοιας, αντί... 13.500 ευρώ!

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis