Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 19/09/2019

Ενα σποτ- γροθιά στο στομάχι, για τις ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία στις ΗΠΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα, με αφορμή την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Το βίντεο το έφτιαξε μια οργάνωση που δημιουργήθηκε την επομένη του μακελειού στο σχολείο Sandy Hook, στο Κονέκτικατ, το 2012. Ενας 20χρονος είχε κάνει ένοπλη επίθεση σε δημοτικό σχολείο, σκοτώνοντας 26 ανθρώπους, από τους οποίους οι 20 παιδιά.

Το σποτ, υποτίθεται πως είναι αρχικά μια διαφήμιση για όσα χρειάζονται οι μαθητές στο σχολείο, αλλά σύντομα εξελίσσεται σε έναν «εφιάλτη» ένοπλης επίθεσης.

[custom:google-ads]

Το σοκαριστικό σποτ για τις ένοπλες επιθέσεις

Στο βίντεο, αρχικά μαθητές δηλώνουν χαρούμενοι για τη νέα τσάντα, τα νέα ακουστικά, τα νέα παπούτσια τους. Ομως, το ύφος αλλάζει.

Ενα κορίτσι δείχνει πώς η μπλούζα της είναι απαραίτητη για τη σχολική χρονιά, ενώ δένει με αυτή την πόρτα γυμναστηρίου, εμποδίζοντας τον ένοπλο δράστη της επίθεσης να μπει. Αλλο κορίτσι, δηλώνει ότι οι κάλτσες της σώζουν ζωές και με αυτές φτιάχνει επίδεσμο για να σταματήσει την αιμορραγία συμμαθήτριάς της.

Το σποτ καταλήγει με μία σκηνή στην οποία ένα κορίτσι κρύβεται στις τουαλέτες και δακρυσμένη εξηγεί ότι το κινητό της τη βοηθά να επικοινωνεί με τη μητέρα της. «Σε αγαπώ μαμά», είναι το μήνυμα του στέλνει ενώ ακούγονται βήμα κάποιου που μπαίνει στον χώρο.

«Είναι η εποχή επιστροφής στο σχολείο και ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Οι ένοπλες επιθέσεις μπορούν να αποτραπούν όταν ξέρεις τα σημάδια», είναι το μήνυμα του συγκλονιστικού βίντεο.

 

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένας άνδρας σκότωσε τρεις εφήβους, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis