Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 27/07/2017

Πριν από περίπου ένα χρόνο το Militaire.gr έγραφε για την αδικία να μην έχουν οι σππουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών τις ίδιες ακριβώς διευκολύνσεις που έχουν οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μία απ΄ αυτές είναι και το φοιτητικό πάσο, αφού οι περισσότερες διευκολύνσεις απορρέουν απ’ αυτό.

Οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο  ΦΕΚ 126Β από 28/1/2016,  δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Από τότε σπουδαστές και  γονείς που απευθύνθηκαν στον ΟΑΣΑ, ενημερώθηκαν ότι μόνο με την επίδειξη συγκεκριμένης κάρτας,  αποφεύγουν το πρόστιμο. Δεν αρκεί δηλαδή επίδειξη της  ταυτότητας που έχουν ως σπουδαστές στρατιωτικών σχολών.

Εδώ και σχεδόν δυο χρόνια την υπόθεση έχει  αναλάβει το επιτελείο του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα. Αποτέλεσμα ακόμη δεν υπάρχει για να μπορούν να εκδίδονται ακαδημαϊκές ταυτότητες  από το υπουργείο Παιδείας και για τους σπουδαστές όλων των στρατιωτικών σχολών, έτσι ώστε να απολαμβάνουν κι αυτοί, ότι απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι σπουδαστές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ο Σεπτέμβριος δεν είναι μακριά και φως στο τούνελ δυστυχώς δεν φαίνεται.
Είναι τόσο δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα;
Αποκλείεται πάντως να ΄ναι δυσκολότερο από το προσφυγικό-μεταναστευτικό το οποίο διαχειρίστηκε ο κ.Βίτσας.
Αν δει εξίσου “ζεστά” το ζήτημα του πάσου θα διαπιστώσει ότι αρκούν μερικά τηλεφωνήματα και εύκολα θα λυθεί. Ειδικά τώρα που συζητείται στη Βουλή και πάει για ψήφιση νομοσχέδιο για την Παιδεία, μπορεί να κάνει σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γιαβρόγλου, ότι παρεμβάσεις απαιτούνται. Πολιτική Βούληση χρειάζεται.

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis