Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:25 | 17/12/2014

 

1. Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατεί έντονη φημολογία για την ύπαρξη πρόθεσης της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας για κατάργηση της διάταξης του νόμου 3883/2010 που αναφέρει ρητά, στα οικογενειακά κριτήρια  ότι οι πολύτεκνοι και  τρίτεκνοι γονείς καθώς και οι οικογένειες με έναν γονέα  θα μετατίθενται μόνο κατόπιν πρότερης σχετικής αναφοράς τους. Η εν λόγω πρόθεση κατάργησης - τροποποίησης των οικογενειακών κριτηρίων μεταθέσεων, του (α) σχετικού, είχε δημοσιοποιηθεί πρόσφατα στον τύπο , σαν προσχέδιο νόμου του ΥΠ.ΕΘ.Α, με το (β) όμοιο στο οποίο η Στρατιωτική Υπηρεσία εκδηλώνει ενέργειες προς τούτο και από επίσκεψη Στρατηγού Διευθυντή Όπλου στην περιοχή μας όπου αναφέρθηκε ρητά σ΄ αυτό.

       2. Τα προαναφερόμενα γεγονότα δημιουργούν κλίμα ανησυχίας στους Στρατιωτικούς που διέπονται από τις διατάξεις του Ν.3883/2010, με τον οποίο είχε διαφανεί η ζωτικής σημασίας ανάγκη για καθορισμό ρυθμίσεων που θα βοηθούσαν την διαβίωση τους αλλά και θα διασφάλιζαν την κοινωνική αναγνώριση των δυσκολιών που βιώνουν οι οικογένειες αυτές.

             3. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω η Ένωση μας εκφράζει την αντίθεσή της, αλλά και την έκπληξη και απορία της για την πρόθεση αυτή, που έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις διατάξεις  του Ν 3883/2010 που προστατεύει τους τρίτεκνους  και πολύτεκνους συναδέλφους αλλά και στο ίδιο το Σύνταγμα της Χώρας μας που τοποθετεί τις πολύτεκνες οικογένειες στο ίδιο επίπεδο ειδικής φροντίδας από το Κράτος με τους ανάπηρους πολέμου όπως ρητά και χαρακτηριστικά αναφέρει στο άρθρο 21 παρ.2 «Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.» .

         4. Η Ένωσή μας προτείνει εκτός του να παραμείνει η προστασία για τις μονογονεϊκές, τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες, τα παρακάτω μέτρα  για την βελτίωση των μεταθέσεων:

                 α. Ενίσχυση των αντικειμενικών και οικογενειακών κριτηρίων μοριοδότησης.


                β. Με την πάροδο 25 ετών υπηρεσίας οι Στρατιωτικοί να μετατίθενται στην πρώτη φρουρά επιθυμίας εώς την συνταξιοδότησή τους, εφόσον έχουν υπηρετήσει 10 έτη στην παραμεθόριο ή σε μάχιμες μονάδες.

            γ. Στα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης να προστεθεί η απόσταση υπηρέτησης από την φρουρά επιθυμίας και η μαχιμότητα της Μονάδος.
                  
                5. Οι Βουλευτές της Ηπείρου οι σύλλογοι πολυτέκνων Ηπείρου και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας που κοινοποιείται το παρών  έγγραφο παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Ο Πρόεδρος
 
Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός(ΠΖ)
 6937453787
Ο Aναπ. Γεν. Γραμματέας
 
ΣτρατσιάνηςΠαναγιώτης
ΕΜΘ.Επχιας (ΜΧ)
 6936563126

espeep.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis