Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:45 | 10/12/2014

 

Την απόφαση να τερματίσει την απεργία πείνας και δίψας έλαβε ο Νίκος Ρωμανός, η οποία πραγματοποιείται με αίτημα να του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τις σπουδές του. Αιτία αποτέλεσε η νέα τροπολογία για το «βραχιολάκι» που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε ο διοικητής στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, Χρήστος Τσάμης.

Η αλλαγή της διάταξης περιλαμβάνει, όπως δήλωσε στη Βουλή ο κ. Αθανασίου, όλους τους κρατούμενους φοιτητές και όχι μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή την υπόθεση Ρωμανού.

Νωρίτερα, τα κόμματα είχαν βρει χρυσή τομή στην τροπολογία για τη φοίτηση του Νίκου Ρωμανού με «βραχιολάκι». Σε μία ασυνήθιστη υπερκομματική σύγκλιση απόψεων για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα των τελευταίων χρόνων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ συμφώνησαν ομόφωνα να υπερψηφίσουν την τροπολογία Αθανασίου κατόπιν των βελτιώσεων που δρομολογήθηκαν από τις χθεσινές διαβουλεύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία μικρή διακοπή για να επανελέγξει την νέα τροπολογία, αφού συμφώνησε απέσυρε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Για νίκη του Νίκου Ρωμανού έκανε λόγο στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΘΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σημειώνεται πως ο συνήγορος του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, είχε τονίσει ότι είναι αποδεκτή η λύση για φοίτηση και παρακολούθηση μαθημάτων με «βραχιολάκι».

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis