Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:25 | 07/07/2019
Με τη νίκη της ΝΔ να είναι άνετη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών 2019, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στους βουλευτές που θα εκλεγούν. Δηλαδή στους σταυρούς των εθνικών εκλογών 2019.
 
Ειδικά στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες το ενδιαφέρον είναι έντονο, καθώς εκεί εκλέγονται οι περισσότεροι βουλευτές. Και η μάχη του σταυρού είναι σκληρή.
 
Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας
 
Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών, η ΝΔ εκλέγει πέντε βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργο Γεραπετρίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Χρήστο Ταραντίλη. Εκτός μένει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
 
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται τέσσερις βουλευτές από το Επικρατείας: οι Βασίλης Βασιλικός, Έφη Αχτσιόγλου, Πάνος Σκουρλέτης και Αλέκος Φλαμπουράρης. Εκτός μένει η Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Αικατερίνη.
 
Από το ΚΙΝΑΛ εκλέγεται ο Γιώργος Καμίνης, από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ έδρα φαίνεται να λαμβάνει (προς το παρόν) και η Ελληνική Λύση με τον Βασίλειο Βιλιάρδο.
 
Η μάχη του σταυρού: Ποιοι προηγούνται στην Α’ Αθηνών
 
Στην Α’ Αθηνών η ΝΔ κερδίζει έξι έδρες με την ενσωμάτωση των σταυρών στο 30,10%. Πρώτη είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη με 12.558 ψήφους και ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας, Αγγελος Συρίγος, Θανάσης Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει η Φωτεινή Πιπιλή.
 
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, που παίρνει τέσσερις έδρες, προηγείται ο Νίκος Βούτσης και έπονται Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Σε μεγάλη απόσταση ακολουθεί η Ράνια Σβίγκου.
 
Σταυροί: Η μάχη στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών
 
Στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών η ΝΔ κερδίζει επτά έδρες. Αυτή τη στιγμή, με την ενσωμάτωση στο 22,13%, προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Δένδιας και ακολουθούν οι Κώστας Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη και Μπάμπης Παπαδημητρίου. Εκτός μένουν, προς το παρόν, οι Βασίλειος Σπανάκης και Γιάννης Καλλιάνος.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έξι έδρες και προηγούνται οι Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας, Ραλλία Χρηστίδου και Νίκος Ξυδάκης.
 
Σταυροί: Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών
 
Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών η ΝΔ κερδίζει επτά έδρες. Προηγούνται οι Κώστας Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εκλέγονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργος Κατρούγκαλος. Εκτός μένει ο Τέρενς Κουίκ.
 
«Σφαγή» στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών
 
Στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει τέσσερις έδρες και έως αυτή τη στιγμή προηγούνται οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη και Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Εκτός μένει προς το παρόν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στην ίδια περιφέρεια η ΝΔ κερδίζει τρεις έδρες, με τη μάχη να είναι ψήφο με ψήφο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ως επιλογή την εν λόγω εκλογική περιφέρεια (άγνωστο αν θα την επιλέξει τελικά) και από κει και πέρα γίνεται μάχη: Προηγείται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με διαφορά, αλλά στη συνέχεια έπονται με πολύ μικρές διαφορές (κάτω των 100 ψήφων) οι Γεράσιμος Γιακουμάτος, Γιάννης Λοβέρδος και Δημήτρης Καλογερόπουλος! Εκτός μένει ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος.
 
Ποιοι είναι πρώτοι στον Πειραιά
 
Στην Α’ Πειραιώς η ΝΔ κερδίζει τέσσερις έδρες και αυτή τη στιγμή μπροστά είναι οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς και Νίκος Μανωλάκος. Η Νόνη Δούνια βρίσκεται σε απόσταση 400 ψήφων, με την ενσωμάτωση των σταυρών να έχει φτάσει στο 74%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μέχρι στιγμής δύο έδρες στην Α’ Πειραιώς, τις οποίες καταλαμβάνουν ο Θοδωρής Δρίτσας και η Μαρία Ρεπούση. Ακολουθεί πιο πίσω η Γεωργία Γεννιά. 
 
Στη Β’ Πειραιώς ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, που αυτή τη στιγμή είναι η Νίνα Κασιμάτη, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Τρύφων Αλεξιάδης. Από τη ΝΔ, που κερδίζει δύο έδρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει την εν λόγω περιφέρεια (άγνωστο αν θα την επιλέξει ως εκλόγιμη) και ακολουθούν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Τραγάκης. 
 
Ανατολική και Δυτική Αττική
 
Η ΝΔ εκλέγει τέσσερις βουλευτές στην Ανατολική Αττική. Για την ώρα προηγούνται οι Γ. Μαρτίνου, Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τρεις έδρες. Να σημειωθεί ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Αλ. Τσίπρας, ενώ στη μάχη του σταυρού προηγούνται οι Χρ. Σπίρτζης και Ν. Αθανασίου
 
Δύο έδρες βγάζει η ΝΔ στη Δυτική Αττική, με τους Θ. Μπούρα, Ε. Λιάκο, Γ. Κώτσηρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα πάρει μια έδρα που θα πάει στον Γιώργο Τσίπρα, εξάδελφο του απερχόμενου πρωθυπουργού.
 
Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών, με την ενσωμάτωση στην επικράτεια να ανέρχεται στο 43,59%, τα κόμματα του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιάνη Βαρουφάκη κερδίζουν 10 και 9 έδρες, αντίστοιχα.
 
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic για το τελικό αποτέλεσμα, η ΝΔ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 39,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, με το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,3%.
 
Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών θα δείξουν και κατά πόσο τελικά η Χρυσή Αυγή θα μπει στη Βουλή, με τις προβλέψεις πάντως να δείχνουν ότι δεν θα τα καταφέρει.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis