Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:20 | 13/04/2020

Την εκτίμηση ότι η ύφεση στην ελληνική οικονομία θα κινηθεί μεταξύ 5%-10& λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έκανε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η ένταση της κρίσης είναι γνωστή, όχι όμως και η έκταση και επανέλαβε ότι «κάθε μήνα που παραμένουν κλειστά τα καταστήματα κοστίζει το 2,5% του ΑΕΠ», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα ρευστότητας και σχεδιάζει ακόμα περισσότερα για μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr



Απαντώντας σε ερώτημα αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει επίδομα επιβράβευσης και στους αστυνομικούς – όπως έπραξε με τους υγειονομικούς – αλλά και αν θα υπάρχει πρόβλεψη για όσους φοιτητές πληρώνουν στο ακέραιο το ενοίκιο ενώ οι σχολές παραμένουν κλειστές, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι πρόκειται για δύο θέματα τα οποία «αξιολογούνται και στην ώρα τους θα ανακοινωθούν».

Σταϊκούρας: 70.000 επιχειρήσεις αξιοποίησαν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Αναφορικά με τις πληροφορίες σχετικά με επανάληψη των μέτρων για τον Μάιο, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε ότι θα επαναληφθεί το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, σημειώνοντας ότι έσπευσαν ήδη να το αξιοποιήσουν περίπου 70 χιλιάδες επιχειρήσεις.

Σε ό, τι αφορά το ενδεχόμενο παράτασης της προστασίας πρώτης κατοικίας που λήγει κανονικά στο τέλος Απριλίου, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την κατάλληλη στιγμή. Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι αυτά είναι πράγματα που δεν θέλουν ούτε να ακούν οι θεσμοί, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι έτσι» και πρόσθεσε ότι δεν ξέρει πώς προέκυψαν αυτές οι πληροφορίες.

Σταϊκούρας: Ετοιμάζουμε σχέδιο για τον τουρισμό

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε, επίσης, λόγο για το ειδικό πρόγραμμα για το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και τις ειδικές δράσεις για τους «αόρατους εργαζόμενους» που δεν τους «βλέπει», όπως είπε, το σύστημα προστασίας των ΚΑΔ και της ΕΡΓΑΝΗ. «Υπάρχει μία κατηγορία συμπατριωτών που αμείβεται με άλλους όρους όχι με όρους μισθωτού. Υπάρχουν πάρα πολλοί αόρατοι εργαζόμενοι, είπε και αυτό χρειάζεται μία εξειδικευμένη προσέγγιση «και αυτή κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας», τόνισε.

Τέλος, αναφορικά με τον τουρισμό, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και μέσα στο μήνα Απρίλιο θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις. Επιπλέον βοήθεια θα υπάρχει και στην ακτοπλοΐα και στην αεροπλοϊα και στον πρωτογενής τομέα, στους κλάδους που πλήττονται».

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis