Στα «όπλα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον αφοπλισμό των ΜΑΤ

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ 24ΩΡΟ
Στα «όπλα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον αφοπλισμό των ΜΑΤ

 

Συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η κόντρα Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία με αφορμή τις δηλώσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας Στέφανου Τυροβολά ότι τα ΜΑΤ θα αφοπλιστούν.

Για σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα «να μετατρέψει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι» κάνει λόγο σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη κατηγορώντας τον κ. Τυροβολά ότι «προσβάλλει τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς».

Η δήλωση της κυρίας Σπυράκη έχει ως εξής: 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με την ασφάλεια των Ελλήνων. Ο υποψήφιος βουλευτής του Στ. Τυροβολάς αφού πρώτα προσβάλλει τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα ΜΑΤ. Αποκαλύπτεται βήμα - βήμα το σχέδιο του κ. Τσίπρα να μετατρέψει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι».

Για εκδημοκρατισμό και αναδιάρθρωση της αστυνομίας κάνει λόγο από την πλευρά του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγοντας να αναφερθεί στις δηλώσεις του κ. Τυροβολά αλλά κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «παίζει με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου «η κυβέρνηση Σαμαρά εξαθλίωσε οικονομικά τους άντρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας. Χρησιμοποίησε την αστυνομία για να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις και όχι για να προστατεύσει τους πολίτες».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
Η ΝΔ παίζει με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.  Η κυβέρνηση Σαμαρά εξαθλίωσε οικονομικά τους άντρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας. Χρησιμοποίησε την αστυνομία για να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις και όχι για να προστατεύσει τους πολίτες. Θέλουμε μια αστυνομία στο πλευρό του πολίτη και όχι απέναντί του. Ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας και η αναδιοργάνωσή της, μετατρέπει την Ελλάδα σε μια ασφαλή χώρα, που αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, το λαθρεμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών. Αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος της αστυνομίας και αυτόν θα διασφαλίσουμε.

http://www.protothema.gr