Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:35 | 05/04/2020

Στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι υπάρχει ένα υπόγειο. Ενας χώρος που εδώ και λίγες εβδοµάδες σφύζει από ζωή. Εκεί στήθηκε ένα σύγχρονο «στρατηγείο» κατά του κορονοϊού. Στην «πρώτη γραµµή» βρίσκονται οι 20άρηδες σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδηµίας από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δεν «µένουν σπίτι» αλλά δουλεύουν πυρετωδώς στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώµατος.

Η νέα γενιά αξιωµατικών του ΠΣ περνάει την εκπαίδευσή της διά πυρός και σιδήρου. «Ανδρώνεται» επαγγελµατικά προσφέροντας «αθόρυβα» τις υπηρεσίες της για την καταπολέµηση του αόρατου εχθρού. Βγήκαν πρόωρα από τη σχολή τους στην Κηφισιά για να «βάλουν πλάτη» και τα κατάφεραν. Περικυκλωµένοι από οθόνες και υπολογιστές, αναλύουν δεδοµένα και επικοινωνούν σε έξι διαφορετικές γλώσσες µε χιλιάδες ταξιδιώτες που έφτασαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, περιορίζοντας την εξάπλωση της πανδηµίας. Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσιάζει το άγνωστο «στρατηγείο» κατά του COVID-19, το οποίο εφαρµόζει ένα σύγχρονο µοντέλο διαχείρισης έκτακτων αναγκών που θεωρεί τον πολίτη µέρος της λύσης και σύµµαχο στην αντιµετώπιση της κρίσιµης κατάστασης.

Οταν ξέσπασε η πανδηµία στη χώρα µας, η Πολιτική Προστασία κλήθηκε να δηµιουργήσει σε χρόνο µηδέν ένα κέντρο επιχειρήσεων για την αντιµετώπιση των κρουσµάτων του κορονοϊού που θα έφταναν στη χώρα µας από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα δεν θα έπρεπε να επιβαρυνθεί η επιχειρησιακή ετοιµότητα της Πυροσβεστικής, που βρίσκεται στην «εµπροσθοφυλακή» της διαχείρισης της πανδηµίας. Ετσι, προκρίθηκε η λύση να «επιστρατευτούν» 150 δόκιµοι ανθυποπυραγοί από το δεύτερο και το τρίτο έτος της Πυροσβεστικής Ακαδηµίας, ηλικίας από 20 έως 24 ετών, οι οποίοι χειρίζονται άριστα ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γνωρίζουν ξένες γλώσσες. Οι δόκιµοι ...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου του Αλέξανδρου Καλαφάτη στην ιστοσελίδα ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis