Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:47 | 22/12/2015

Η σύλληψη ενός νεαρού Βούλγαρου στην Καλαμάτα, οδηγεί τους αστυνομικούς της Ασφαλείας στην εξάρθρωση άλλου ενός κυκλώματος απατεώνων που εξαπατούν ηλικιωμένους με «μαϊμού» τροχαία των παιδιών τους. Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί μια απάτη στον Πύργο Ηλείας και 46 απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας!

Τα μέλη του κυκλώματος τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους παριστάνοντας τους αστυνομικούς, τους δικηγόρους ή τους γιατρούς και τους έλεγαν ότι τα παιδιά τους είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και απαιτούνταν χρήματα για να αφεθούν ελεύθερα με εγγύηση. Από τις 29 Σεπτεμβρίου, είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν 47 ηλικιωμένους από τους οποίους ζήτησαν συνολικά 490.000 ευρώ (!), αλλά μόνο μία στον Πύργο πίστεψε το παραμύθι τους και τους έδωσε 10.000 ευρώ!

Όταν συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του κατασχέθηκαν ένα όχημα και τρία κινητά που εξετάζονται για να εξακριβωθεί με ποιους ερχόταν σε επαφή. Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας του άσκησε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται άγνωστος αριθμός συνεργών του, η έρευνα για την ταυτοποίηση των οποίων και την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.

 

 

 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis