Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 12/10/2017

Σε μία σύλληψη και μία ταυτοποίηση προχώρησε η αστυνομία, έπειτα από το επεισόδιο που σημειώθηκε προχθές το βράδυ στη θύρα 8 του γηπέδου «Καραϊσκάκη», όπου διεξήχθη ο αγώνας της Εθνικής με το Γιβραλτάρ για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018. Φίλαθλος ο οποίος φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και βρισκόταν στη θύρα 8 δέχθηκε, λίγο μετά το 70ό λεπτό, επίθεση από περίπου 10 άτομα, που τον χτύπησαν συνεχόμενα στο πρόσωπο και στο σώμα.

[custom:google-ads]

Οπως κατεγράφη από τις κάμερες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από το μέσο της εξέδρας βρέθηκε στα προστατευτικά κάγκελα και τελικά, ζαλισμένος και με σκισμένη φανέλα, κατάφερε να πηδήξει στον αγωνιστικό χώρο, όπου τον φυγάδευσαν οι σεκιούριτι του γηπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη ενός προσώπου που φαίνεται στην κάμερα να συμμετέχει στο επεισόδιο. Πρόκειται για γνωστό στις Αρχές οπαδό ομάδας. Επίσης, υπήρξε και ταυτοποίηση προσώπου το οποίο επίσης συμμετείχε στον ξυλοδαρμό. Οι αστυνομικές αρχές πήγαν στη δουλειά του να τον συλλάβουν, ωστόσο, επειδή είχε θορυβηθεί από την έκταση που έλαβε το επεισόδιο, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί. Οι έρευνες της αστυνομίας θα συνεχιστούν.

Στο θέμα παρενέβη με δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, ο οποίος φέρεται να έστειλε αναφορά στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Μιλώντας στον Σπορ FM ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Είμαι πεπεισμένος ότι η αστυνομία θα κάνει σωστά τη δουλειά της. Φαίνεται πάντως ότι αυτοί που πρέπει να προβληματιστούν έχουν προβληματιστεί για το θέμα της βίας. Θα πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αθλητικές διοργανώσεις που θα κοιτάμε μόνο τα αθλητικά δρώμενα και τίποτε άλλο».

Αργότερα, μιλώντας στον Sport 24 τόνισε: «Πρέπει να αλλάξουμε την ατζέντα. Οσο πέντε, δέκα, πενήντα άρρωστοι επιμένουν να παίζουν με αυτή την ατζέντα, εμείς πρέπει να μιλάμε για τον αθλητισμό γενικότερα. Εμείς με αυτό κάνουμε πολιτική, αν και δεν πουλάει. Οσο δεν το κάνουμε, κερδίζουν ό,τι μέτρο και να πάρουμε. Θα πρέπει να απομονώσουμε αυτά τα άτομα ακόμα περισσότερο. Οφείλουμε να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα για το τι αθλητισμό θέλουμε. Το κλίμα είναι γενικά άρρωστο. Υπάρχει πρόβλημα (…) Είναι προφανές ότι είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Θέλει συνολική αντιμετώπιση που ξεκινάει από την εκπαίδευση. Εμείς πάντως σχεδιάζουμε πράγματα. Η πολιτεία θα φέρει νόμους, θα κάνει συλλήψεις, ενδεχομένως θα μπει κάποιος φυλακή, αλλά δεν αλλάζει κάτι αυτό».

Τέλος, προανήγγειλε ότι «τις επόμενες μέρες θα φέρουμε μια διάταξη ούτως ώστε αυτοί που συμμετέχουν σε επεισόδια και συλλαμβάνονται να μην μπορούν να ξαναπάνε στο γήπεδο. Αυτό βέβαια, είναι η ασπιρίνη, αλλά όχι η λύση στο πρόβλημα».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΠΟ, αναφέροντας ότι «είναι αυτονόητη η καταδίκη του περιστατικού ωμής βίας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ. Για ό,τι συνέβη σε ένα σημείο των εξεδρών του γηπέδου “Γ. Καραϊσκάκης” τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές για να ταυτοποιήσουν τους δράστες και οι τελευταίοι να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες των πράξεών τους.

Οι χούλιγκαν, πάντως, έλαβαν ήδη μία άμεση απάντηση από τους φίλους και τις φίλες της Εθνικής που βρίσκονταν στο γήπεδο, οι οποίοι αποδοκίμασαν με έμφαση την αποτρόπαια επίθεση σε έναν φίλαθλο. Ηταν από τις σπάνιες φορές που η υγιής πλειοψηφία απάντησε στην αρρωστημένη μειοψηφία, αλλά όχι και η μοναδική που η φωνή της στοιχειώδους λογικής ενώνει την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ο βίαιος οπαδισμός και το μίσος δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο. Οι δε εκφραστές τους δεν έχουν θέση στο γήπεδο, αλλά εκεί που τους αξίζει να βρεθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών».

Ισως ο αγώνας μπαράζ που θα δώσει η Εθνική να είναι ο τελευταίος στο Καραϊσκάκη, αφού η διοίκηση της ΕΠΟ, όχι λόγω του συγκεκριμένου συμβάντος, φέρεται αποφασισμένη να αλλάξει την έδρα της ομάδας.

ΘΑΝΟΣ ΜΠΛΟΥΝΑΣ

Πηγή:   www.kathimerini.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Υπόθεση «συμβολαίου θανάτου» εξιχνίασε η Ασφάλεια Αττικής

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis