Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:45 | 18/11/2018

Στα αζήτητα της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν εκατοντάδες ποδήλατα Λαρισαίων που κλάπηκαν το προηγούμενο διάστημα. Στον χώρο στάθμευσης του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας «σκουριάζουν» αναρίθμητα ποδήλατα, τα οποία μετά από ελέγχους αστυνομικών βρέθηκαν στα χέρια κλεφτών και ως κλεμμένα, φυλάσσονται στην αστυνομία.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες κλεμμένων ποδηλάτων να τα αναζητήσουν, να επισκεφθούν τον χώρο και εφόσον τα αναγνωρίσουν ως δικά τους, να τα παραλάβουν. Δυστυχώς ωστόσο εκατοντάδες ποδήλατα μένουν στα αζήτητα και καταλήγουν παλιοσίδερα όταν θα έπρεπε να ξεπερασθεί το νομικό κενό και να διατεθούν για παράδειγμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρισας και να δωρηθούν στη συνέχεια σε παιδιά.

[custom:google-ads]

Ως ευρέως διαδεδομένο μέσο στη Λάρισα, συχνά αστυνομικοί της Λάρισας εντοπίζουν ποδήλατα στα χέρια κλεφτών. Προφανώς λόγω του μικρού σχετικά κόστους, όσοι χάνουν το ποδήλατό τους, προμηθεύονται καινούργιο ενώ δεν δηλώνουν την κλοπή του στην αστυνομία.

Έτσι στον χώρο στάθμευσης του αστυνομικού μεγάρου Λάρισας συσσωρεύονται αναρίθμητα ποδήλατα που κάποια στιγμή, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που δημιουργούν -λόγω του όγκου- μεταφέρονται σε άλλον χώρο και σκουριάζουν αναξιοποίητα, παρότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Όσοι λοιπόν έχουν χάσει το ποδήλατό τους μπορούν να επισκεφθούν το κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νεάπολη (οδός Γ. Παπανδρέου 14) για να το αναζητήσουν μεταξύ των κλεμμένων. Νωρίτερα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στα τηλέφωνα 2410-683.171 και 2410-683.157 (Καθημερινές: από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. Τα Σάββατα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι).

ΔΙΑΘΕΣΗ

Τα ποδήλατα δυστυχώς δεν μπορούν να δωρηθούν από την αστυνομία καθώς είναι κλεμμένα και ενδεχομένως στα χέρια τρίτου, να το αναγνωρίσει ο πραγματικός ιδιοκτήτης.

Έτσι θα πρέπει να αναζητηθεί λύση προκειμένου να ξεπερασθεί το νομικό «εμπόδιο» και τα ποδήλατα αντί να μεταφερθούν στα αζήτητα, να προσφερθούν μέσω του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ή με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε φορείς της Λάρισας που διακρίνονται για το κοινωνικό τους έργο. Όπως για παράδειγμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, που με τη σειρά του μπορεί να τα διαθέσει δωρεάν σε παιδιά αντί να δαπανήσουν χρήματα για την αγορά τους.

Β.Κ.

www.eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis