Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:58 | 30/05/2018

Στον απόηχο της πρόσφατης παραίτησης του κ. Νικόλαου Σακελλαρίου, τέως πλέον προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τροφοδότησε σειρά σεναρίων για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή, η Δικαιοσύνη εξακολουθεί να ταλανίζεται από μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της, φαινόμενο πλέον διαχρονικό, που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο δικαστικό σύστημα και αποτελεί «τροχοπέδη» στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Χιλιάδες υποθέσεις εκκρεμούν στα ελληνικά δικαστήρια, με τους πολίτες που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους να χρειάζεται να περιμένουν ίσως και περισσότερα από πέντε χρόνια μέχρι η υπόθεσή τους να δικαστεί ως τον τελευταίο βαθμό. Στα φορολογικά δικαστήρια (σήμερα διοικητικά) οι προς εκδίκαση δικογραφίες στις αρχές του 2017 έφταναν τις 279.882, με το κράτος να χάνει τεράστια έσοδα και τους δανειστές να αξιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης στην εκδίκαση των υποθέσεων αυτών.

Η ζοφερή αυτή εικόνα του ελληνικού δικαστικού συστήματος αποτυπώνεται σε επίσημα στοιχεία, ουδείς όμως μέχρι σήμερα, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, έχει καταφέρει να εντοπίσει τους μηχανισμούς που θα συμβάλουν στη γρήγορη απονομή δικαίου, παρά τα 38 νομοθετήματα που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και προέβλεπαν δικαιοσύνη-εξπρές!

Την τελευταία 20ετία η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε περισσότερες από 400 υποθέσεις ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο lawandorder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis