Στα δικαστήρια οι έξι αντεξουσιαστές που κατηγορούνται για τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης - "Φρούριο" ο χώρος από την αστυνομία

ΠΑΤΡΑ
Στα δικαστήρια οι έξι αντεξουσιαστές που κατηγορούνται για τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης - "Φρούριο" ο χώρος από την αστυνομία

Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου πέρασαν ήδη εδώ και λίγη ώρα οι έξι αντεξουσιαστές που κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια της περασμενης Πεμπτης στο κέντρο της Πάτρας.

 

Τα δικαστήρια βρίσκονται υπό αστυνομικό κλοιό με ισχυρές δυνάμεις να επιτηρούν το χώρο. Έξω από το δικαστικό μέγαρο έχει αναρτηθεί πανό συμπαράστασης ενώ έχει συγκεντρωθει και μικρή - για την ώρα - ομάδα ατόμων.

 

Οι πέντε γυναίκες, ηλικίας 24, 24, 26, 23 και 21 ετών και ένας 27χρονος άνδρας κατηγορούνται με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, του εμπρησμού και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που κατά την διάρκεια πορείας επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, πραγματοποιώντας ρίψεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) και άλλων αντικειμένων όπως πέτρες και μάρμαρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων :

• αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός,

• (2) αντιασφυξιογόνες μάσκες,

• μάσκα τύπου (fullface),

• σακίδια με πέτρες, γάντια και

• κράνος δικυκλιστή.

Επιπλέον, σε διάφορα σημεία κατά τη διαδρομή της πορείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ).

Το απόγευμα του Σαββάτου ομάδα αντεξουσιαστών επισκέφθηκε τους συλληφθέντες στο πλαίσιο του επισκεπτηρίου στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πάτρας. Μικρή ομάδα μπήκε στο χώρο του αστυνομικού μεγάρου ενώ περίπου 50 άτομα παρέμειναν έξω από το χώρο υπό την επιτήρηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Τσίχλα, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Πηγή: thebest.gr