Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:50 | 13/01/2015

 

Από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται προσωρινά ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, ο Ηλίας Κασιδιάρης μετάγεται σήμερα - εκτός απροόπτου - στα δικαστήρια, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην εκδίκαση μήνυσης που έχει υποβάλλει σε βάρος του δημοσιογράφου της «Εφημερίδας των Συντακτών», Δημήτρη Ψαρρά.

Κατηγορεί τον γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος είναι και βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς και τον διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών», Νικόλα Βουλέλη για«εξύβριση κατ΄ εξακολούθηση δια του Τύπου και μη και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων».

Ο λόγος είναι δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Σίριαλ με Χρυσαυγίτες! Αρχιφύλαξ Καδισιάρης», στο οποίο γινόταν λόγος για ...σίριαλ που ετοίμαζε η Χρυσή Αυγή με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλους συνεργάτες του στο οποίο μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης «υποδύεται έναν σκληρό αστυφύλακα που βασανίζει κρατούμενο». Το κείμενο -σύμφωνα με τον μηνυτή-  περιείχε και «καταφρονητικές φράσεις που προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη του».

Βεβαίως το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ στηριζόταν σε ντοκουμέντα και συγκεκριμένα σε βίντεο που όπως υποστηρίζει ο μηνυτής «έλαβαν με άγνωστο τρόπο οι κατηγορούμενοι και τα οποία είχαν βιντεοσκοπήσει ερασιτεχνικά και για προσωπική τους χρήση οι συμμετέχοντες στα πλαίσια του ιδιωτικού τους βίου».

Απ΄ την πλευρά του ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Ψαρράς, όταν είχε κληθεί από πταισματοδίκη στο προκαταρκτικό στάδιο, στις έγγραφες εξηγήσεις του χαρακτήριζε «εντελώς προσχηματική τη μήνυση», υποστηρίζοντας ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης «χρησιμοποιεί εργαλειακά τη Δικαιοσύνη - την οποία κατά τα άλλα καθυβρίζει και αποδομεί - με μοναδικό στόχο να με καταστήσει κατηγορούμενο και να μειώσει το κύρος και την αξιοπιστία μου ως δημοσιογράφο ο οποίος έχει μελετήσει σε βάθος και διαθέτει στοιχεία, ντοκουμέντα, για τον τρόπο δράσης και την ιστορία της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα να με αποτρέψει από τη συνέχιση δημοσιοποίηση της σχετικής δημοσιογραφικής μου έρευνας».

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis