Στα Εξάρχεια στα ΜΑΤ ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ
Στα Εξάρχεια στα ΜΑΤ ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος.

Πρόκειται για την διμοιρία που πρόσφατα δέχθηκε τα πυρά μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, ενώ οι άλλες δύο δέχονται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Μάλιστα δεν πέρασαν 24 ώρες από την επίσκεψή του και η διμοιρία που βρίσκεται στα γραφεία του ΠαΣοΚ, δέχθηκε δέκα βόμβες μολότοφ από μία ομάδα περίπου 20 ατόμων. 

Ο κ. Ασημακόπουλος εμφανίστηκε στη 01:00 στην οδό Χαριλάου Τρικούπη για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους άνδρες της διμοιρίας, που πρόσφατα δέχθηκε πυρά καλάσνικοφ από τρομοκράτες, επιδιώκοντας να αναπτερώσει το ηθικό τους.

Ο στρατηγός συνομίλησε με τους αστυνομικούς, άκουσε τα προβλήματά τους και αποχώρησε. Κατόπιν, έκανε το ίδιο με τη διμοιρία που βρίσκεται στην οδό Τοσίτσα, σημείο επίσης δύσκολο για τους αστυνομικούς λόγω των καταδρομικών ενεργειών από κουκουλοφόρους σε τρόλεϊ, όπως και σε αυτή της Σπύρου Τρικούπη.

thetoc.gr