Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:57 | 22/04/2015

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητούν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει χέρι στα ταμειακά τους διαθέσιμα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Παράλληλα ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ ζητάει έναν ειλικρινή διάλογο για να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις, αλλιώς οι Δήμοι δεν θα μεταφέρουν ούτε ένα ευρώ. Περιφερειάρχες και δήμαρχοι ζητούν από την κυβέρνηση να τους πει την αλήθεια. Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε αν πάμε για χρεοκοπία να τα δώσουμε τα αποθεματικά, αλλά να μας το πουν

Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη «τη μεθόδευση και απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση ΠΝΠ» και κρίνει επίσης μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ. ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, γι' αυτό καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την ΠΝΠ.

Επίσης, καλεί τις Δημοτικές Αρχές όλης της χώρας και μέχρι τη σύγκληση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η ΠΝΠ, «γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους».



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis