Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:30 | 23/07/2019

Με το καλημέρα ξεκίνησαν οι αντιδράσεις στην εξαγγελία της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, αφού αναρτήθηκε πανό στα Προπύλαια.

Υπενθυμίζεται πως για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια, πορεία για το άσυλο.

Η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια σε μία προσπάθεια να σταματήσει η ανομία, η βία και το εμπόριο ναρκωτικών στα πανεπιστήμια είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, όπως είχε γίνει γνωστό τόσο προεκλογικά, όσο και κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

[custom:google-ads]

Τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν σε αυτούς που ανήκουν πραγματικά

Χθες από το βήμα της Βουλής η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι στόχος του υπουργείου με την κατάργηση του ασύλου είναι να επιστρέψουν «τα πανεπιστήμια σε αυτούς στους οποίους πραγματικά ανήκουν. Δηλαδή στους φοιτητές, στους καθηγητές και στο διοικητικό προσωπικό».

Μάλιστα η υπουργός Παιδείας από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της είχε τονίσει πως «θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο» της χώρα. Δηλαδή «αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία», δεν θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του Πρύτανη και το Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία.



Εικόνες ντροπής στο κτιρίο Γκίνη στο Πολυτεχνείο

Οι εικόνες που μετέδωσε την Δευτέρα το κεντρικό δελτίο του STAR από το εσωτερικό του κτιρίου Γκίνη στο Πολυτεχνείο μόνο ντροπιαστικές είναι. Οι χώροι του κτιρίου που τελούσε χρόνια υπό κατάληψη, ήταν αποθηκευτικοί χώροιο πολεμοφοδίων για τις βραδιές των επεισοδίων, όπως επίσης και χώρος για την κατασκευή μολότοφ.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανασυγκρότηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis