Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 11/09/2017

Παράκτιες περιοχές της Σαλαμίνας, όπου έχει παρατηρηθεί σημαντική ρύπανση μετά τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης, επισκέφθηκαν σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, συνοδευόμενοι από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά, αρχιπλοίαρχο Λεοντάρα Κωνσταντίνο.
 
Η ρύπανση που προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής από πετρελαιοειδή (μαύρου χρώματος) 2.570 τόνων, βρίσκεται σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου σε διάφορα σημεία από το 'Ακρο Κυνοσούρας μέχρι τον όρμο Σεληνίων της νήσου Σαλαμίνας.
 
Στην περιοχή των Σεληνίων επιχειρεί συνεργείο είκοσι τριών ατόμων ιδιωτικής εταιρείας αντιρρύπανσης, με πέντε βυτιοφόρα οχήματα και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη.

[custom:google-ads]
 
Σημειώνεται ότι στην περιοχή του ναυαγίου συνεχίζουν να επιχειρούν περιπολικό και αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού, πλωτός γερανός με πλωτά φράγματα, ρυμουλκό και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη.
 
Νωρίς το πρωί, αεροσκάφος του λιμενικού διενήργησε εκ νέου περιπολία στην περιοχή του συμβάντος.
 
Στο σημείο της βύθισης του πλοίου έχουν ποντιστεί επάλληλες σειρές πλωτών φραγμάτων και αναμένεται εντός της ημέρας η ολοκλήρωση των εργασιών στεγανοποίησης του ναυαγίου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να εκκινήσουν οι εργασίες απάντλησης του φορτίου καυσίμων, βάσει επιχειρησιακού σχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας από την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση.
 
Τα αίτια της βύθισης του πλοίου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο. Οι εν λόγω πληροφορίες αναμένεται να διερευνηθούν και από τον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει για το ναυτικό ατύχημα το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες μελών πληρωμάτων πλοίων που έφθασαν στην περιοχή, το δεξαμενόπλοιο άρχισε να βυθίζεται με την πρύμνη.
 
Πάρης Τσιριγώτης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis