Στα σκαριά και άλλες εκκενώσεις καταλήψεων - Εισαγγελική εντολή

47 ΚΤΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στα σκαριά και άλλες εκκενώσεις καταλήψεων - Εισαγγελική εντολή

Αποφασισμένη να παρέμβει και να εκκενώσει άλλα εννέα κτήρια από τα έντεκα για τα οποία έχουν γίνει μηνύσεις για τις καταλήψεις, είναι η ΕΛ.ΑΣ. Η αστυνομία σκοπεύει να μεταφέρει με λεωφορεία τους καταληψίες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκεί πιθανότατα σε διάφορες δομές.

Να σημειωθεί ότι συνολικά 47 κτίρια είναι υπό κατάληψη στην Αθήνα, με τις επιχειρήσεις να συνεχίζονται μετά από εισαγγελική παραγγελία ενώ συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλλουν την στάση ορισμένων ΜΚΟ.

Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση δύο κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στην Αχαρνών.

Με βάση τα στοιχεία της Αστυνομίας προέκυψε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ένας υπήκοος Συρίας συνελήφθη γιατί όπως προέκυψε εκκρεμούσε σε βάρος του από 26-07-2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό, ενώ πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων.

Όσον αφορά στην επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ, βρέθηκαν 179 αλλοδαποί. Συγκεκριμένα, 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica, καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Πηγή: newpost.gr