Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:31 | 13/01/2015

 

Την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή, αναμένεται να γίνει η τρίτη πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Τρίτης η Σ. Σεχπερίδου, διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναμένεται να καταβληθούν τα αντίστοιχα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 200.000 δικαιούχων.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για επίδομα θέρμανσης σπάνε ρεκόρ, αφού κοντεύουν να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο. Από αυτές πάνω από 800.000 έχουν ήδη γίνει δεκτές κάτι που σημαίνει ότι οι αιτούντες δικαιούνται είτε να εισπράξουν την προκαταβολή του 25% του επιδόματος είτε ολόκληρο το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, εφόσον έχει γίνει η αγορά του πετρελαίου.

Το ποσό που θα βρουν οι δικαιούχοι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς εξαρτάται από:

  • το αν έχουν κάνει αίτηση να πάρουν το επίδομα (σ.σ πολλοί έχουν πάρει έγκριση για το επίδομα αλλά δεν έχουν ζητήσει την προκαταβολή φόρου. Αυτοί θα εισπράξουν χρήματα όταν θα πιστοποιηθεί ότι αγόρασαν πετρέλαιο)
  • το αν έχουν ήδη αγοράσει το πετρέλαιο θέρμανσης ή όχι, κάτι που πιστοποιείται μέσω του συστήματος Ήφαιστος

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,35 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου. Η μέγιστη ποσότητα λίτρων για την οποία χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο σπιτιού στην Α' ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β' ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ' ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ' ζώνη.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis