Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 03/01/2017

Εξιχνιάσθηκαν άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, έξι συνολικά περιπτώσεις κλοπών σε σχολεία που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας της Κέρκυρας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 20 και 21 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας και από την αξιοποίηση των στοιχειών που συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε ότι, οι δύο νεαροί, κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 30 Δεκεμβρίου, ανέπτυξαν συστηματική δράση στην παραβίαση σχολικών συγκροτημάτων στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, η δράση τους εντοπίστηκε στη διάρρηξη του Γυμνάσιου και Λυκείου Καστελλάνων Μέσης, καθώς και του κυλικείου του σχολικού συγκροτήματος, από τα οποία αφαίρεσαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κεντρικές μονάδες υπολογιστών και μία βιντεοκάμερα συνολικής χρηματικής αξίας 8.500 ευρώ, καθώς και προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ του Δημοτικού Σχολείου Λακώνων, από το οποίο αφαίρεσαν φορητούς υπολογιστές αξίας 2.000 ευρώ του Γυμνάσιου Σκριπερού καθώς και του κυλικείο του σχολείου, με λεία ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 7.150 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένα τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει, τα οποία επιστράφηκαν στα σχολεία. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ ο 21χρονος θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Κέρκυρας καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και οι δύο έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για κλοπές.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis