Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:12 | 19/03/2019

Στα χέρια της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη έφτασε το τελικό πόρισμα της επιστημονικής ομάδας για τις πυρκαγιές από τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη Διαχείριση των Πυρκαγιών, έπειτα από τη σημερινή τους συνάντηση (Τρίτη 19 Μαρτίου 2019).

Η εν λόγω επιτροπή συστάθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπό την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Dr Johann Georg Goldammer και τα συμπεράσματά της παραδόθηκαν τόσο στον Πρωθυπουργό, όσο και στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ενημέρωση είχαν και οι εμπλεκόμενοι με την Πολιτική Προστασία υπουργοί.

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2019/photos19/19032019ypourgos001.jpg

Αναλυτικότερα, ο καθηγητής Dr Johann Georg Goldammer ανέφερε ότι το πόρισμα είναι «είναι αποτέλεσμα ενός πολύ εντατικού διαλόγου που διήρκεσε τέσσερις μήνες και στον οποίο συμμετείχαν Έλληνες επιστήμονες, ειδικοί, επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες όλων των κλάδων. Συμμετείχαν, επίσης, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε επίπεδο ελληνικής κυβέρνησης και πραγματοποιήθηκε ένα στρογγυλό τραπέζι, σε εθνικό επίπεδο, τον Δεκέμβριο του 2018, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες».

Στη συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, οι καθηγητές Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος, Δρ. Ιωάννης Μητσόπουλος και Γιώργος Ευτυχίδης, παρέδωσαν στην Υπουργό την τελική μελέτη της επιστημονικής ομάδας.

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2019/photos19/19032019ypourgos002.jpg

Με πληροφορίες από: altsantiri.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis