Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 25/05/2018

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, για εμπλοκή του σε υπόθεση ανθρωποκτονίας και ληστείας, που είχε συμβεί στις 23/11/2010, σε βάρος ημεδαπού στην Πάτρα.

Ως προς το χρονικό, στις 23-11-2010, τα ξημερώματα, στην Πάτρα, τρεις δράστες, ανέμεναν σε πυλωτή οικίας έναν 53χρονο (εν ζωή) ημεδαπό, στον οποίο αφού άσκησαν σωματική βία, τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού του, όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Στη συνέχεια οι δράστες, μετέφεραν τον 53χρονο σε αγρόκτημα, δίπλα από την οικία του, όπου τον χτύπησαν με οικοδομικά εργαλεία προκαλώντας τον θάνατό του.

Για την υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, υπέβαλλαν συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό στην Ανακρίτρια Πατρών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 39χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

[custom:google-ads]

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, το έτος 2017, στην Βουλγαρία, μια 36χρονη Βουλγάρα, η οποία μετά την έκδοσή της στην Χώρα μας, προφυλακίστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Επιπλέον, ο 39χρονος δράστης συνελήφθη στις 18-5-2018, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Κέντρου Επαφής Προμαχώνα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λάρισας για διάπραξη ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, που είχε διαπράξει το έτος 2016 στην Λάρισα.

Επισημαίνεται ότι, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούν υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα συνεχείς έρευνες για όλες τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις, συλλέγοντας στοιχεία και δεδομένα τα οποία αξιοποιούν, με εργαστηριακό, επιστημονικό και μεθοδικό τρόπο, ακόμη και αν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη διάπραξή τους, με σκοπό την διαλεύκανση των υποθέσεων και την παραπομπή των δραστών ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, όπου αφού ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία για την εμπλοκή στην ληστεία που είχε διαπράξει στην Λάρισα, θα μεταχθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis