Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:35 | 28/11/2017

«Η ελληνική αστυνομία προσπαθεί με ό,τι μέσο διαθέτει να κάνει συμμάχους. Να βρει κοινωνικούς συμπαραστάτες για να αποτρέψουμε τον άδικο φόρο αίματος από τα τροχαία», δήλωσε χθες από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», που οργανώνει η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα».

[custom:google-ads]

http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2017/11/troxaia-ekthesi.jpg

Η έκθεση που εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ, φιλοξενείται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του κ. Αναγνωστάκη, του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης της ΕΛΑΣ Ανδρέα Δασκαλάκη, του περιφερειακού διευθυντή Κρήτης της ΕΛΑΣ Κώστα Λαγουδάκη, του γενικού διευθυντή της «Συμμαχίας για την Ελλάδα», Γιώργου Καλούδη και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2017/11/8-26.jpg

Ο κ Αναγνωστάκης έστειλε το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και ευθύνης όλων για τη μείωση των τροχαίων.

«Η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε, να χτυπήσουμε καμπανάκι, λέγοντας ότι δεν αρκεί μόνο η καταστολή από την πλευρά της τροχαίας. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας .Ο ρόλος ο δικός μας, ο ρόλος της ΕΛΑΣ, είναι, ναι μεν να τηρείται με την δική μας φροντίδα ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά πάνω από όλα είναι η αποτροπή και η πρόληψη», τόνισε χαρακτηριστικά.

ekthesi_astinomia_troxaia

Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 10 Δεκεμβρίου, φιλοξενούνται 214 παιδικές δημιουργίες με θέμα την οδική ασφάλεια, ενώ όσοι την επισκεφθούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής της τροχαίας. Παράλληλα, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής, για να μπορούν τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση να ζωγραφίσουν και αυτά το δικό τους έργο.

ekthesi_astinomia_troxaia-3

ekthesi_astinomia_troxaia-2

Πριν από τα Χανιά, η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο, όπου την επισκέφθηκαν ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα οδικής ασφάλειας, πάνω από 18.400 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Πηγή: ert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis