Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 16/04/2018

Είναι ο μοναδικός ιερέας που έχει αναλάβει την ποιμαντική ευθύνη της αστυνομίας για όλη την Ελλάδα. 

Πρόκειται για τον Διευθυντή Θρησκευτικής Υπηρεσίας Αστυνομίας και Ταξίαρχο στον βαθμό, Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο ο οποίος σήμερα βρέθηκε στα Χανιά.

Ο λόγος του και οι συμβουλές τους έχουν αποτελέσει πολλές φορές γιατρικό στην ψυχή αστυνομικών που λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και εμπειρίες και καλούνται να χαλυβδώσουν τους εαυτούς τους απέναντι στην ίδια τη φύση του επαγγέλματος. 

Μάλιστα, όπως ο ίδιος τόνισε, αναφέροντας ένα παράδειγμα: 

« Θα σας πω ότι πριν από μερικά χρόνια είχε γίνει ένα τρομερό έγκλημα στις Κυκλάδες, όταν κάποιος σκότωσε τη γυναίκα του και έκοψε το κεφάλι της. Πήγα στο νησί εκείνο και είχαν σοκαριστεί τα νέα παιδιά που στο πλαίσιο της υπηρεσίας τους αντιμετώπισαν το περιστατικό. Αμέσως μετά είχαν πάει τότε πολλοί στο Άγιο Όρος για να ηρεμήσουν μετά από αυτό το περιστατικό που χειρίστηκαν»

Στον πατέρα Νεκτάριο, οι αστυνομικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους για θέματα κοινωνικά, για σχέσεις προσωπικές και με το άλλο φύλο, για μεταφυσικές ανησυχίες. Βρίσκεται σε αυτή τη θέση περίπου 25 χρόνια και σαν πνευματικός πατέρας όλων των αστυνομικών έχει μεγάλη εμπειρία και έχει οργώσει περίπου 10 φορές όλη την Ελλάδα. Έχει επισκεφθεί όλα τα αστυνομικά τμήματα, τις υπηρεσίες και τις σχολές όπου τα νέα παιδιά προετοιμάζονται σαν δόκιμοι για να αναλάβουν μετά υπηρεσία. 

«Ο αστυνομικός είναι άνθρωπος και κάτω από τη στολή του έχει τα δικά του προβλήματα και πολλές φορές όταν έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους της παρανομίας, μπορεί να παρασυρθεί γιατί και αυτός είναι άνθρωπος. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται μια πνευματική ενίσχυση στο έργο του που είναι ψυχοφθόρο. Είναι πολύ δύσκολο το έργο του αστυνομικού εάν πλησιάσεις και ζήσεις κοντά τους. Επίσης, σαν άνθρωποι έχουν προβλήματα και την προσωπική τους ζωή καθώς υπηρετούν πολλές φορές σε άλλο μέρος και νιώθουν τη μοναξιά σαν να είναι εργένηδες» αναφέρει ο πατής Νεκτάριος

«Η Κρήτη ξεχωρίζει από τους ανθρώπους της»

Ο πατήρ Νεκτάριος ξεκινά την επίσκεψή του στην Κρήτη σήμερα από τα Χανιά και συγκεκριμένα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων όπου τέλεσε αγιασμό, ενώ αύριο θα επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και τη Σχολή Αστυφυλάκων. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να μιλήσει με ιδιαίτερα λόγια για το νησί:

«Ήρθα στην Κρήτη η οποία, θα το πω όχι για να σας κολακέψω, είναι κάτι το ξεχωριστό. Εγώ έχω καταγωγή από την Πελοπόννησο και ζω στην Αθήνα. Αλλά η Κρήτη ξεχωρίζει από τους ανθρώπους της. Εύχομαι κάθε καλό σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Κρήτη αλλά και σε εκείνους που ζουν μακριά από την Κρήτη και θα ήθελαν να επιστρέψουν.»

Από την πλευρά του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Κωνσταντίνος Λαγουδάκης καλωσόρισε τον Αρχιμανδρίτη:

«Με μεγάλη χαρά καλοσωρίζουμε τη θρησκευτική ηγεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα τον πανοσολογιότατο Αρχιμανδρίτη που σήμερα ξεκινά μια περιοδεία σε όλη την Κρήτη με αρχή από τα Χανιά. Με τον αγιασμό ξεκινάμε μια δύσκολη σεζόν, την τουριστική. Ο αγιασμός αυτός θα μας βοηθήσει πάρα πολύ να πάρουμε δύναμη για να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο και δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η αστυνομία της Κρήτης.»

flashnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis